Tomáš Stupavský Rôzne

Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky

Centrum Bratislavy dostane opäť zabrať. V lete je totiž na Štúrovej ulici naplánované kladenie koľají pre električku, ktorá bude smerovať do Petržalky a kvôli tomu bude odstavená električková trať vedúca cez zastávku Jesenského.

Ilustračný obrázok k článku Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky
Zdroj: TASR

Strategický dopravný projekt, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta, vybudovanie prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky, rekonštrukciu Štúrovej ulice, si opäť pre obyvateľov Bratislavy prichystal nemilé prekvapenie.

Na letné obdobie je naplánovaná výluka električkovej trate vedúcej cez Jesenského ulicu. Dôvodom odstávky má byť kladenie koľají na Štúrovej a práce na výmene električkového triangla. Dopravné obmedzenie bude podľa magistrátu trvať cca tri mesiace.

„O konkrétnom termíne výluky budeme cestujúcu verejnosť včas informovať. Práce na električkovom zvršku sa budú určite realizovať v letných mesiacoch. Presný termín upresníme,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Po nábreží iba autobusom

Ako Skokanová doplnila, výluka električiek nebude trvať celé tri mesiace, nakoľko niektoré práce bude možné vykonávať aj počas prevádzky.

„Električky budú počas prác na trati premávať cez tunel a cestujúci budú môcť využívať autobusové linky číslo 95, 70 a 50, ktoré jazdia po nábreží,“ uviedla Skokanová.

Z dôvodu menšej vyťaženosti vozidiel v letných mesiacoch mesto naplánovalo realizovať stavebné práce na spomínanom úseku práve v tomto období. Čiže onedlho sa tak ľahko mestskou hromadnou dopravou na Hviezdoslavovo námestie alebo do Slovenského národného divadla nedostanete.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Takto pokračuje prvá časť výstavby električkovej trate na petržalskej strane

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM