Rôzne Samospráva

Budúci rok by mali polopodzemné kontajnery pribudnúť už aj v Rači

Magistrát v spolupráci so spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu postupne osádza polopodzemné kontajnery v rôznych častiach mesta. Dočkajú sa aj v Rači.

Ilustračný obrázok k článku Budúci rok by mali polopodzemné kontajnery pribudnúť už aj v Rači
4
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

Historicky prvé stanovište polopodzemných kontajnerov v Bratislave otvorili začiatkom mája v novej mestskej štvrti Zuckermandel na Nábreží arm. gen. L. Svobodu. Neskôr nasledovali ďalšie – pri obytnom dome Pentagon vo Vrakuni a na Budatínskej ulici v Petržalke.

Magistrát v spolupráci so spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) plánuje v budúcom roku vybudovať tieto unikátne kontajnery aj v ďalších častiach Bratislavy. Jednou z nich by mala byť aj Rača, konkrétne v Krasňanoch. Vyplýva to zo schváleného rozpočtu hlavného mesta na rok 2018, ktorý okrem polopodzemných kontajnerov počíta aj s ďalšími investíciami v rámci mestskej časti Rača.

Investície v Rači

Z poslaneckých priorít, ktoré predniesli zástupcovia Rače – starosta Peter Pilinský a vicestarosta Rasťo Žitný, schválilo mestské zastupiteľstvo tieto projekty:

  • vybudovanie kruhovej križovatky Kubačova – Detvianska – Rustaveliho
  • oprava cesty a chodníkov na ulici Pri vinohradoch
  • rozšírenie račianskeho cintorínu
  • oprava chodníkov na Hubeného ulici
  • vybudovanie vzorového kontajnerového stojiska s polopodzemnými kontajnermi
  • oprava Centra voľného času na Hliníckej ulici

„Som rád, že sa po mnohých našich prosbách stáva oprava cesty a chodníkov na ulici Pri vinohradoch realitou, tiež ma teší vybudovanie kruhovej križovatky pri tržnici, ktorá určite uľahčí dopravu v tomto uzle a hlavne bezpečnosť premávky. Samozrejme, som vďačný aj za ostatné investície, ktoré mesto v budúcom roku u nás zrealizuje. Avšak požiadal som primátora, nech sa investície, najmä oprava ciest a chodníkov, začnú realizovať už na jar a nie v novembri, ako tomu bolo tento rok,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Prvé stanovište polopodzemných kontajnerov
4
Galéria
Zdroj: OLO a.s.
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM