Rôzne

Na okraji Modry vyrastie nová štvrť s bytmi aj rodinnými domami

V Modre sa pripravuje výstavba novej štvrte s názvom Malé Hliny so 14 bytovými domami a pozemkami pre takmer stovku rodinných domov.

Ilustračný obrázok k článku Na okraji Modry vyrastie nová štvrť s bytmi aj rodinnými domami
Zdroj: Atops/EIA

Na severovýchodnom okraji Modry, v smere na Trnavu, by už za pár mesiacov mohla začať vyrastať nová štvrť Malé Hliny s takmer 300 bytovými jednotkami. Projekt spoločnosti Atops počíta s bytovými aj rodinnými domami, občianskou vybavenosťou aj plochami na oddych. Informuje o tom portál TREND Reality.

Byty, rodinné domy aj oddychová zóna

Obytný súbor Modra – Malé Hliny je rozdelený na zónu bytových domov a zónu rodinných domov. V prvej menovanej by malo vzniknúť 14 bytových domov a v nich celkovo 191 bytov. Pri bytových domoch vznikne aj 299 parkovacích mi­est.

V strede zóny bytových domov je navrhnutá aj oddychová a športová časť s lavičkami, preliezkami, pieskovými plochami, stojanmi na bicykle a športoviskami pre deti.

Väčšiu časť novej štvrte majú tvoriť rodinné domy. Zámer investora počíta s 98 stavebnými pozemkami rôznej veľkosti určených na individuálnu výstavbu samostatne stojacich rodinných domov.

Investor plánuje začať s výstavbou v apríli budúceho roka a práce by mali trvať približne 30 mesiacov. Nová štvrť Malé Hliny by tak mohla byť dokončená na jeseň roka 2020.

Zdroj: Atops/EIA
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM