Rôzne Správy

Na mieste bývalého kina v Pezinku vyrastie nový bytový dom

Developerské projekty sa nevyhýbajú ani okresnému mestu v blízkosti Bratislavy. V Pezinku začala výstavba bytového domu Zora.

Ilustračný obrázok k článku Na mieste bývalého kina v Pezinku vyrastie nový bytový dom
4
Galéria
Zdroj: Bytový dom Zora

Bytový dom Zora vyrastie v atraktívnej lokalite v centre mesta oproti Zámockému parku na Sládkovičovej ulici. „Vďaka svojej polohe ponúkne široké možnosti na aktívne využitie voľného času alebo oddych a umiestnenie v centre zároveň zaručuje kompletnú občiansku vybavenosť,“ píše sa na stránke projektu.

Bývalé kino

Na mieste budúceho bytového domu stál kedysi objekt, ktorý slúžil ako Kresťanský dom. Po zhabaní cirkvi štátom v ňom v 50. rokoch fungovalo až do konca 20. storočia kino Zora. Budova postupne chátrala, až ju v roku 2015 zbúrali.

Developer prišiel s plánom vybudovať na mieste bývalého kina bytový dom už v roku 2013. S realizáciou sa napokon začalo až teraz a prvotný plán prešiel len drobnou zmenou. V centre Pezinka nakoniec vznikne päťpodlažný dom, ktorý prinesie 17 bytov a päť ateliérov so zelenými terasami.

Súčasťou komplexu bude aj podzemná garáž s 28 parkovacími miestami a ďalších 10 miest vznikne na ulici pred bytovým domom.

V ponuke sú dvoj- až štvorizbové byty a aktuálne je obsadených 25 percent bytov. Priemerné ceny sa pohybujú od 1 930 do 1 980 eur za štvorcový meter. Developer počíta s dokončením projektu Zora na jar roku 2018.

Bytový dom Zora
4
Galéria
Zdroj: Bytový dom Zora
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM