Kultúra

Na Hviezdoslavovom námestí je rušno. Zo dňa na deň sa tam objavila zlatá socha s krídlami

Nie je to po prvý raz, čo fotogenické námestie s krásnou historickou budovou SND tvorí filmovú kulisu.

Ilustračný obrázok k článku Na Hviezdoslavovom námestí je rušno. Zo dňa na deň sa tam objavila zlatá socha s krídlami
Zdroj: Facebook.com/Staré Mesto - srdce Bratislavy

Ak dnes (8. 12.) na Hviezdoslavovom námestí zbadáte zlatú sochu s krídlami v nadživotnej veľkosti, vedzte, že nejde o netradičnú vianočnú výzdobu. Sochu anjela stojaceho na obrovskom televízore doniesli pred historickú budovu SND filmári.

Námestie ako filmová kulisa

Na námestí sa totiž nakrúca. Ide o film podľa románu úspešnej slovenskej autorky knižných bestsellerov Evity Twardzik Urbaníkovej. Tentoraz sa pracuje na filmovej verzii jej knihy V lete ti poviem, ako sa mám.

Režisérka Marta Ferencová má pod palcom počas nakrúcania známych slovenských a českých hercov Terezu Kostkovú, Danu Rogoz, Andreeu Vasile, Soňu Norisovú, Dominiku Morávkovú, Ondřeja Sokola, Mariána Miezgau Jána Koleníka, Petru Vajdovú či Simonu Babčákovú.

Ako uvádza databáza pripravovaných slovenských filmov AIC, pripravovaná romantická komédia mapuje životy bývalých spolužiakov zo strednej školy, ktorí sa aj roky po skončení školy stretávajú – aj so svojimi rodinami. Každý z nich má iný životný príbeh, iné radosti a starosti, ale aj tajomstvá, ktoré do partie prinášajú napätie i zábavné momenty.

Do životov hlavných postáv sa divák dostane tesne pred Vianocami, pričom po nich prichádza rok, v ktorom majú všetci osláviť 40-te narodeniny. Nachádzame ich v rôznych fázach života, pričom ich príbehy sa rôznymi náhodami preplietajú ešte viac ako doteraz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM