Kultúra

Mikuláš v Bratislave. Deti i dospelých zabaví v každej mestskej časti

Prehľad mikulášskych akcií v hlavnom meste. Takmer všetky mestské časti pripravujú okrem sladkostí aj bohatý kultúrny program pre deti aj dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Mikuláš v Bratislave. Deti i dospelých zabaví v každej mestskej časti
6
Galéria
Zdroj: TASR

Mikuláš zvestuje deťom aj dospelým príchod zimy. Už tradične prináša so sebou sladké dobroty a prostredníctvom pestrého programu rozžiari tváre detí takmer vo všetkých mestských častiach.

Petržalský Mikuláš

Na najväčšom sídlisku sa deti dočkajú Mikuláša, ktorý opäť príde na koči aj s neodmysliteľnými spoločníkmi anjelom a čertom. Mikuláš už v piatok 2. decembra pôjde od DK Ovsište, smerom k Saleziánom, popri trhovisku až na Námestie hraničiarov a popri DK Zrkadlový háj si to nasmeruje na Námestie republiky.

Po úvodnom zábavnom programe spoločne s deťmi Mikuláš slávnostne rozsvieti Vianočný stromček a otvorí PETRŽALSKÉ VIANOČNÉ TRHY. Chýbať nebude ani starostov punč, dobrá hudba a pestrá ponuka jedál, nápojov a sviatočných drobností v stánkoch.

Mikulášska sobota v Rači

Vianočnú náladu na parkovisko pred Nemecký kultúrny dom prinesú deti zo základnej školy Tbiliská v sobotu 3. decembra. Po ich vystúpení o 14:00 hod. odštartuje kolotoč mikulášskej zábavy. Uvidíte Divadlo Žihadlo, zaspieva zbor Ilavčan a skupina AT BAND. V Červenej lisovni NKD vystúpia KENNY A BRATRANCI.

V nedeľu 4. decembra od 16:00 hod. sa na rovnakom mieste zabavia najmä dospelí. Pripravená je Mikulášska tanečná zábava s hudobnou skupinou SATURN. Pre Mikulášov je vstup voľný.

Mikulášske divadielko v Karlovej Vsi

V nedeľu 4. decembra zavíta do Kamel klubu v Karlovej Vsi Mikuláš. Všetky poslušné deti odmení sladkými balíčkami. Tešiť sa môžete aj na divadielko od OZ CirKus-Kus. Program sa začína o 10:00 hod. Vstup je bezplatný. Deti však treba vopred prihlásiť najneskôr do 1. decembra buď telefonicky na čísle 0940 634 126 alebo mailom na mikulas@karlovaves.sk.

Pravý Mikuláš v Dúbravke

V Dúbravke budú deti na príchod Mikuláša netrpezlivo čakať v pondelok 5. decembra. O 17:00 hod. odštartuje pestrý program pred Domom kultúry. Mikuláš by mal tento rok prísť na koči. Pre deti je pripravený program plný spevu a piesní. Po tom, čo Mikuláš rozdá darčeky, vianočne rozsvieti Dúbravku. Zažiari vianočný stromček pred kultúrnym domom aj ulice mestskej časti.

Mikuláš na staromestských vianočných trhoch

Na Hviezdoslavovom námestí si deti užijú Mikuláša s detskou televíziou RiK. V utorok 6. decembra o 16:30 hod. na vianočne vyzdobené námestie zavíta Mikuláš, čert, anjel aj maskot televízie RiK. Zaujímavý program oživia hudobník Peter Bič a spisovateľ Daniel Hevier.

Zdroj: TASR

Stretnutie so sv. Mikulášom vo Vajnoroch

Mikuláš sa s vajnorskými deťmi stretne v pondelok 5. decembra v Parku pod lipami. Na zaujímavú akciu dostanú deti pozvánky priamo v škole. Rodičia detí do 10 rokov, s trvalým pobytom v mestskej časti Bratislava – Vajnory, ktorých deti nenavštevujú žiadnu materskú školu ani základnú školu vo Vajnoroch, si pozvánku môžu prevziať na Miestnom úrade.

Rozsvietia vianočný stromček

V Novom Meste odštartujú Vianoce 5. decembra o 16:00 hod. Pred Miestnym úradom na Junáckej ulici slávnostne rozsvietia vianočný stromček, o príjemnú sviatočnú atmosféru sa postarajú šikovní novomestskí žiaci s krátkym hudobným vystúpením.

Mikuláš v Podunajských Biskupiciach

Mikuláš deťom v tejto časti Bratislavy napísal list: Do Podunajských Biskupíc prídem v pondelok 5. decembra o 16:30 hod. a darčeky prinesiem ako vždy na priestranstvo pri Pošte na Uzbeckej ulici. Čertík a anjel chcú prísť tiež. Tak ich beriem so sebou. Ak by bolo veľmi, veľmi zlé počasie, tak budeme v Dome kultúry Vetvár.

Ružinovský Mikuláš

Do ružinovského Parku Andreja Hlinku zavíta Mikuláš v utorok 6. decembra. Deti z tejto mestskej časti si už zvykli, že okrem sladkostí prinesie aj veselý program. V Ružinove pripravujú aj Vianočné farmárske trhy s bohatým kutúrnym programom. Odštartujú 17. decembra rovnako v Parku Andreja Hlinku.

Mikuláš vo Vrakuni

Do Vrakune zavíta Mikuláš v utorok 6. decembra. Deti ho privítajú v spoločenskej sále na Poľnohospodárskej ulici o 17:00 hod.

Vianočná ulička v Devínskej Novej Vsi

Do Devínskej Novej Vsi sa určite oplatí prísť. V programe Vianočnej uličky bude okrem iných hrať skupina BUTY (1. decembra), Vašo Patejdl (2. decembra) a Beatles revival a Taktici 3. decembra.

Mikuláš
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM