Jakub Haršany Správy

VIDEO: Rozsvietením stromčekov sa slávnostne začali vianočné trhy

Na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí si môžete už dnes vychutnať pravú atmosféru Vianoc. Začali sa tradičné vianočné trhy.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Rozsvietením stromčekov sa slávnostne začali vianočné trhy
16
Galéria

Vianočnú atmosféru už naplno cítiť v centre Bratislavy. Na Hlavnom námestí sa v piatok začali vianočné trhy. Otvoril ich primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal symbolickým zavesením poslednej halúzky imela do tzv. Uličky želania, ktorá je jednou z noviniek tohtoročných trhov.

Tradičné stánky aj novinky

Následne sa na Hlavnom námestí rozžiaril 17-metrový vianočný stromček. Trhy potrvajú do 22. decembra a ponúknu tradičné dobroty či rôzne darčeky. Tento rok bude 100 stánkov opäť na troch námestiach – na Hlavnom námestí, Františkánskom námestí a na Primaciálnom námestí, kde sa bude nachádzať aj klzisko.

Počas trhov bude na pódiu pre obyvateľov a návštevníkov mesta pripravený kultúrno-hudobný program s gospelovými zbormi, ľudovou hudbou a prezentáciou charitatívnych organizácií.

Súčasťou programu budú aj obľúbené spievajúce balkóny na Primaciálnom námestí. Už 1. decembra sa v nich predstaví skupina Fragile.

Okrem Uličky želania si hlavné mesto pripravilo aj ďalšie novinky. Vianočné stromčeky vyrastú aj na Laurinskej ulici. Ozdobia ich žiaci základných a stredných škôl Bratislavského kraja a rozsvietia sa 11. decembra. Laurinská ulica a mestské divadlo P. O. Hviezdoslava privítajú 17. decembra aj vianočnú verziu Dobrého trhu so stánkami s domácimi výrobkami a maškrtami.

Zdroj: YouTube.com

Pripravili detskú zónu

Rozsvietením striebornej jedličky na Hviezdoslavovom námestí sa dnes krátko po 18:00 hod. začali aj Staromestské vianočné trhy. Slávnostné otvorenie sprevádzalo vystúpenie divadelníkov z Novej scény a speváka Filipa Tůmu.

Pre milovníkov vianočnej atmosféry a stretávania sa s priateľmi pripravilo Staré Mesto 48 stánkov s tradičnými špecialitami, vianočnými darčekmi či remeselnými výrobkami. Chýbať nebude ani klzisko, ktoré bude tento rok až za „Hudobným pavilónom“.

Aj Staré Mesto si tento rok prichystalo novinky. Jednou z nich je zriadenie tzv. detskej zóny, v ktorej budú pre najmenších návštevníkov pripravené rôzne atrakcie a deti sa dozvedia aj niečo o slovenských tradíciách. Trhy na Hviezdoslavovom námestí potrvajú do 23. decembra.

Zdroj: YouTube.com
Otvorenie vianočných trhov v Bratislave
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM