Kultúra

V centre Bratislavy zaznejú tóny speváckych zborov z rôznych kútov sveta

V dňoch 1. až 4. decembra sa v historickom centre Bratislavy uskutoční jedenásty ročník Medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby.

Ilustračný obrázok k článku V centre Bratislavy zaznejú tóny speváckych zborov z rôznych kútov sveta
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Na Medzinárodnom festivale adventnej a vianočnej hudby sa aj tento rok zúčastnia súbory z rôznych kútov sveta. „Aj v tomto roku sa na festival prihlásili viaceré súbory z Českej republiky a Slovenska, ako aj hostia z Ruska, Fínska, Nórska, Lotyšska, chýbať nebudú ani tradiční účastníci z Juhoafrickej republiky,“ informoval umelecký riaditeľ festivalu Milan Kolena.

Otvorenie v kostole

Otvárací koncert sa uskutoční vo štvrtok 1. decembra o 19:00 hod. v Jezuitskom kostole v centre hlavného mesta. Ďalšie vystúpenia zúčastnených súborov sa budú konať v piatok 2. decembra od 16:00 do 20:00 hod. na Hlavnom námestí v Bratislave v rámci vianočných trhov. Zároveň bude o 19:00 hod. adventný koncert v Hudobnej sieni Klarisky.

„V sobotu 3. decembra sa od 9:00 do 15:30 hod. budú konať v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca tradičné súťaže zúčastnených súborov v jednotlivých kategóriách,“ pokračoval Kolena. Súťažiť budú detské, chlapčenské a mládežnícke spevácke zbory, mužské, ženské či miešané zbory a ďalšie.

Zaspievajú na vianočných trhoch

V sobotu popoludní od 16:00 hod. a 18:45 hod. sa predstavia na vianočných trhoch na Hlavnom námestí účastníci festivalu z rôznych krajín. Medzitým o 18:00 hod. vyhlásia na Hlavnom námestí výsledky súťaže a odovzdajú ceny a diplomy zúčastneným súborom.

Organizátorom festivalu je Bratislavská hudobná agentúra – Bratislava Music Agency, ktorá pripravuje aj ďalšie medzinárodné podujatia ako Mládežnícky festival, Festival gregoriánskeho chorálu a ďalšie.

Ilustračný obrázok

Medzinárodný festival adventnej a vianočnej hudby
5
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM