Rôzne

Vyberáte miesto na svadobný obrad? Unikátny priestor v centre Bratislavy očarí nielen milovníkov umenia

Prvú manželskú pusu si môžete dať pod kruhovým umeleckým dielom, ktoré oddeľuje prízemie galérie od stálej expozície.

Ilustračný obrázok k článku Vyberáte miesto na svadobný obrad? Unikátny priestor v centre Bratislavy očarí nielen milovníkov umenia
6
Galéria
Zdroj: Galéria Nedbalka

Ak hľadáte netradičný priestor, kde si so svojou polovičkou poviete slávnostne „áno“, núka sa viacero možností. Svadobný obrad môže prebehnúť v prírode, na nábreží, či na hrade Devín. V jesenných a zimných dňoch je však väčšou istotou teplo interiéru. Aj tu je z čoho vyberať. V ponuke netradičných miest na svadbu dokonca pribudla ďalšia – Galéria Nedbalka na Nedbalovej ulici číslo 17.

Kruh ako symbol lásky

Nie príliš nápadná budova Galérie Nedbalka ukrýva pôsobivý interiér so zaujímavým vnútorným členením. Prvú manželskú pusu si môžete dať pod kruhovým umeleckým dielom, ktoré oddeľuje prízemie galérie od stálej expozície.

„Kruh je v ľudskej mysli oddávna spätý s večnosťou a nekonečnom, rovnako ako prsteň – symbol nesmrteľnej lásky,“ uvádza Galéria Nedbalka na svojej webovej stránke.

Ak si vyberiete svadobný obrad na mieste plnom umenia, môžete naň pozvať až 150 ľudí. Galéria zabezpečí 100 stoličiek na sedenie v obradnej sieni, stôl pre matrikára a k dispozícii bude aj recepčný, správca galérie a kaviarnik. Na takúto „parádu“ medzi obrazmi si zo svadobného rozpočtu musia svadobčania vyčleniť 300 eur.

Podľa zvykov a ľudových tradícií by sa svadba mala usporiadať v mieste bydliska nevesty. Dnes už je ale všetko inak. Budúci manželia si obradné priestory vyberajú podľa toho, kam radi chodia, prípadne, kde sa zoznámili alebo kde to jednoducho považujú za najromantickejšie.

Galéria Nedbalka
6
Galéria
Zdroj: Galéria Nedbalka

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM