Michaela Katonová Rôzne

Kam na rande v Bratislave nielen na Valentína?

Nemáte ešte program na Valentína? Či už sviatok všetkých zamilovaných uznávate alebo nie, Bratislava ponúka hneď niekoľko možností, kde stráviť romantické chvíľky so svojím partnerom.

Ilustračný obrázok k článku Kam na rande v Bratislave nielen na Valentína?
Zdroj: UFO watch.taste.groove.

Sviatok všetkých zamilovaných si už našiel svoje pevné miesto aj v slovenskom kalendári. Ponúkame vám tipy na romantické miesta na rande vo dvojici v hlavnom meste. A nemusíte pritom ani siahnuť hlboko do vrecka.

Raňajky na Hrade

Zastavte sa v Starom meste, kde je hneď niekoľko podnikov, ktoré ponúkajú raňajkové menu a poproste, aby vám ho zabalili. Prejdite sa na Hrad, nájdite lavičku a vychutnajte si prvé jedlo dňa s výhľadom na Bratislavu. Miest na sedenie je v hradnom areáli dostatok a v doobedňajších hodinách budete mať určite najväčší výber.

Kam na raňajky v Bratislave si môžete vybrať TU.

Cena pre dve osoby: od 10 do 20 eur (v cene je zahrnutá káva a raňajky)

Lanovkou na Kamzík

Ešte ste sa neodviezli lanovkou na Železnú studničku z Kamzíka alebo opačne? Premáva každú celú hodinu od 10. do 18. hodiny a na poslednú jazdu môžete nastúpiť o 17:45 hod. V peknom počasí si užijete krásnu okolitú prírodu.

Cena pre dve osoby: 8 eur (v cene sú zahrnuté dva sviatočné lístky pre dospelých)

Dunajské luhy

Chránená krajinná oblasť Dunajské luhy je najmladšia zo štrnástich chránených oblastí na Slovensku. Pri prechádzke vás určite zaujmú rôzne zákutia, ktoré vytvára rieka aj stromy ohlodané od bobrov.

Výhľad z Ufa

Videli ste už hlavné mesto z najvyššieho bodu Mosta SNP? Pri dobrej viditeľnosti vás tento pohľad ohromí. Hrad, Dóm sv. Martina, Staré mesto aj blízke obchodné centrum uvidíte z novej perspektívy. Vyhliadka je otvorená denne od 10. do 23. hodiny.

Cena pre dve osoby: 13 eur ( v cene sú zahrnuté dva vstupy na vyhliadku)

Vo dvojici na nábreží

Kúpte si horúcu čokoládu, kakao alebo kávu do ruky a doprajte si príjemnú prechádzku sa po nábreží.

Cena pre dve osoby: 4 eurá (v cene sú zahrnuté dve horúce čokolády)

Kino pohodlne

Vo viacerých kinosálach v Bratislave si môžete vybrať tzv. loveseat. Za pohodlné sedenie, kde vás od partnera neoddeľuje operadlo nemusíte zvlášť priplácať, no odporúčame si ho vopred rezervovať, najmä v čase Valentína. V aktuálnej ponuke filmov sú oscarové trháky, animované rozprávky aj komédie, voľba je na vás.

Cena pre dve osoby: 14 eur (v cene sú zahrnuté dve vstupenky do kina)

Medzi rastlinami

Bratislavská Botanická záhrada je príjemným miestom, kde sa medzi rôznymi zaujímavými rastlinami poprechádzate a zároveň načerpáte energiu. Otvorené je denne od 9. do 18. hodiny a v každom čase je záhrada trochu iná, podľa toho, ako na rastliny dopadá svetlo. Najzaujímavejšie sú podľa mnohých skleníky s trvalkami.

Cena pre dve osoby: 6 eur (v cene sú zahrnuté dva dospelé vstupy)

Piknik na Slavíne

Slavín je ďalším miestom s unikátnym výhľadom na mesto. Ak si chcete užiť viac pokoja, vydajte sa sem počas dňa, keď je pamätník a jeho okolie ideálnym miestom na prechádzku. Zoberte do termosky teplý čaj, pripravte svojej polovičke niečo malé pod zub a užívajte si jeden druhého.

Cena pre dve osoby: od 5 do 20 eur

Späť do detských čias

Boli ste naposledy v zoo ešte za detských čias? V tom prípade je čas to napraviť. Bratislavská ZOO má svoje čaro aj v zime.

Cena pre dve osoby: 9 eur (v cene sú zahrnuté dva dospelé vstupy počas zimnej sezóny)

Sandberg

Významná paleontologická lokalita, nachádzajúca sa na území mestskej časti Devínska Nová Ves je zaujímavým miestom na rande. Leží na severozápadnom okraji chránenej krajinnej oblasti Malé Karpaty a bola objavená pri ťažbe piesku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM