Rôzne

Na zastávkach MHD sa pohybujú muži a ženy v červených tričkách. Neváhajte a oslovte ich!

Od soboty 22. júna nastala veľká zmena trasovania električiek v Bratislave. Viaceré spoje nie sú priame a pri ceste za svojim cieľom musíme prestupovať viackrát ako predtým.

Ilustračný obrázok k článku Na zastávkach MHD sa pohybujú muži a ženy v červených tričkách. Neváhajte a oslovte ich!
19
Galéria

Na zastávkach MHD môžete v týchto dňoch stretnúť postavy v červených tričkách. Ak tápate v zmenách trás električiek, pokojne sa ich spýtajte na cestu.

Informátori vás usmernia

Od soboty 22. júna nastala veľká zmena trasovania električiek v Bratislave. Viaceré spoje nie sú priame a pri ceste za svojim cieľom musíme prestupovať viackrát ako predtým. Nepopulárne zmeny si vyžiadala modernizácia Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály.

Mesto sa snaží cestujúcim pomôcť a tak v týchto dňoch na mnohých zastávkach MHD môžete zbadať informátorov a informátorky Dopravného podniku Bratislava. Smelo sa im môžete prihovoriť a spýtať sa na cestu. „Ochotne vám vysvetlia zmeny v trasovaní liniek, možnosti prestupov, výluky a do rúk vám dajú aj leták s podrobnými informáciami,“ informoval na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Identifikovať informátorov nie je ťažké. Majú na sebe červené tričká s nápisom „Veľká električková zmena“ na prednej strane a znakom “i“ na zadnej strane.

Na zastávkach do piatka

Ochotných ľudí v červených tričkách budete môcť na 31 zastávkach MHD stretnúť až do piatka 28. júna. Poradia vám v čase od 06:00 hod. do 22:00 hod. Na svojich stanovištiach budú najmä v čase rannej a poobednej špičky. „Na dôležitých zastávkach a prestupných uzloch, ako napríklad Námestie SNP a Molecova, budú k dispozícii počas celého dňa,“ pripomína M. Vallo.

Veľké prázdninové zmeny

Počas prázdninových mesiacov a v septembri budú električky smerom do Karlovej Vsi jazdiť len po Molecovu ulicu. Ak cestujúci bude cestovať medzi dvoma vzdialenejšími mestskými časťami, bude to spravidla s jedným prestupom. Hlavným prestupným uzlom bude Kamenné námestie a Námestie SNP. V utorok o tom informovali zástupcovia hlavného mesta.

„Ide o zmenu doterajších návykov cestujúcich, v praxi by však nemalo prísť k predĺženiu súčasných jazdných dôb medzi konkrétnymi cieľmi,“ vyhlásil primátor M. Vallo. Aby sa zachovali intervaly medzi spojmi aj pre ostatné električky v meste, je potrebné zreorganizovať trasy ostatných električkových liniek.

Po novom bude po každej radiále v kratších intervaloch jazdiť jedna linka, a to do centra, kde bude možné prestúpiť na všetky ostatné električkové linky. Počty spojov na väčšine tratí zostanú zachované ako pri súčasnej organizácii liniek. V niektorých prípadoch sa dokonca zvýšia.

Vo videu Matúš Vallo hovorí o zmenách v cestovných poriadkoch:

Zdroj: Dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM