Alexandra Húsková Správy

Mestská polícia bude viac kontrolovať obľúbené miesta Bratislavčanov

Náčelník mestskej polície Peter Krajíček rozhodol o posilnení hliadok v okolí Železnej studienky a Koliby. Dôvodom je zvyšujúci sa počet návštevníkov týchto lokalít.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia bude viac kontrolovať obľúbené miesta Bratislavčanov
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Sme tu pre Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta. Podľa našich možností budeme tam, kde nás potrebujú. Chceme tak priniesť viac poriadku, bezpečnosti a spokojnosti občanov,“ uviedol náčelník mestskej polície Peter Krajíček.

Vzhľadom na pribúdajúce slnečné dni budú najmä počas víkendov a dní pracovného pokoja v lokalitách Železná studienka a Koliba vykonávať službu hliadky mestskej polície. Príslušníci mestskej polície budú dohliadať najmä na poriadok a bezpečnosť návštevníkov.

Z dôvodu zabezpečenia plynulej dopravy budú policajti v prípade naplnenia parkovísk pri Železnej studienke odkláňať vozidlá už na kruhovom objazde na Ceste na Červený most na okolité parkoviská.

Prečítajte si aj: Centrum Bratislavy bude štyri mesiace bez električiek

Cyklisti i psíčkari

Na Železnej studienke budú príslušníci mestskej polície dohliadať aj na dodržiavanie zákazu vjazdu vozidiel na ulicu Cesta mládeže. Príslušníci jazdnej polície budú na koňoch dohliadať na poriadok a bezpečnosť návštevníkov v okolí Partizánskej lúky.

Kontrolovať budú aj dodržiavanie predpisov zo strany cyklistov. Ich úlohou bude tiež dohliadať, či majitelia psov vedú svoje psy na vôdzke.

„Počas víkendov posilníme hliadky aj na Kolibe. Okrem dohľadu nad poriadkom a bezpečnosťou budú príslušníci mestskej polície regulovať dopravu na ulici Cesta na Kamzík,“ informovala Ľubomíra Miklovičová..

Mestská polícia odporúča občanom, aby využili na dopravu do okolia Železnej studienky a Koliby mestskú hromadnú dopravu. V prípade, že využijú svoje vozidlo, odporúčame zvážiť parkovanie na okolitých parkoviskách, nie len na Železnej studienke.

Prečítajte si aj: OLO bojuje proti čiernym skládkam netradične. Pre Bratislavčanov zriadil špeciálny taxík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM