Alexandra Húsková Správy

Centrum Bratislavy bude štyri mesiace bez električiek

Jedným z bezpečnostných opatrení počas predsedníctva SR v Rade EÚ bude aj vylúčenie električkovej dopravy v historickom centre mesta. V priebehu štyroch mesiacov tak nebudú električky jazdiť okolo historickej budovy SND a Reduty.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bratislavy bude štyri mesiace bez električiek
Zdroj: TASR

Budova Reduty bude počas predsedníctva hlavným sídlom konania konferencií. "Podujatia budú trvať 2 – 3 dni a v priemere sa na jednom zasadnutí zúčastní cca 40 delegácií. Okrem toho bude v Redute umiestnené tlačové centrum pre domáce a zahraničné médiá,“ cituje portál imhd.sk dôvody výluky električiek, ktoré uviedlo ministerstvo zahraničných vecí. Okrem toho budú na Nám. Ľ. Štúra parkovať prenosové vozidlá domácich a zahraničných televízií.

„Počas konania predsedníctva EÚ na žiadosť Ministerstva zahraničných vecí SR bude úplne vylúčená električková doprava v centre mesta od 1. júna 2016 do 31. októbra 2016,“ uviedla pre Bratislava24.sk Adriana Volfová, hovorkyňa DBP..

Vylúčená bude doprava obojsmerne na Jesenského – Mostovej ulici. Kompenzáciou bude zastavovanie autobusov liniek č. 28, 50 a 70 na Vajanského nábreží.

„Možné sú aj ďalšie výluky, tie budú však riešené operatívne na základe požiadaviek polície. DPB bude o všetkých zmenách v doprave cestujúcu verejnosť informovať,“ doplnila hovorkyňa.

Dôvodmi výluky sú aj sprísnené bezpečnostné opatrenia. „O miere a rozsahu týchto obmedzení rozhodujú bezpečnostné zložky. Budú však realizované tak, aby čo najmenej obmedzovali bežný život v centre mesta,“ uviedol portál imhd.sk.

Prečítajte si aj: Autor loga Európskeho samitu je študent z Bratislavy

Kde sa bude rokovať?

V Bratislave sa bude konať približne 20 neformálnych zasadnutí ministrov a ministerských konferencií. „Bratislava bude hostiť aj takmer 180 podujatí na expertnej a pracovnej úrovni,“ uvádza ministerstvo zahraničných vecí.

Dejiskom ministerských zasadnutí a konferencií bude budova Slovenskej filharmónie, Reduta. Podujatia na pracovnej a expertnej úrovni sa uskutočnia v historickej budove Národnej rady Slovenskej republiky na Župnom námestí, v hoteli Bôrik a v kongresovej sále Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Prečítajte si aj: Ktoré miesta v Bratislave poslúžia európskym úradníkom?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM