ESL Správy Samospráva

Matúš Vallo navštívil Vrakuňu. Na vlastné oči sa presvedčil, o čo ide v kauze RosenHAUS

Kontroverzný projekt, ľudia na ulici, ale aj nová cyklotrasa vo Vrakuni sú témy, pri ktorých primátor Matúš Vallo prisľúbil pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Matúš Vallo navštívil Vrakuňu. Na vlastné oči sa presvedčil, o čo ide v kauze RosenHAUS
6
Galéria

Vrakuňa je okrajová mestská časť, ktorá má viacero problémov. Jedným z najzávažnejších je doprava. Každodenné ranné a poobedňajšie zápchy sú poriadnou skúškou nervov. Je to aj preto, že mestská hromadná doprava nie je najideálnejšia. Primátor Matúš Vallo navštívil Vrakuňu a prisľúbil pomoc pri riešení jej najvypuklejších problémov, medzi nimi aj s dopravou.

„V pláne máme intenzitu niektorých spojov zvýšiť a zlepšiť napojenie na električku v Ružinove,“ uviedol primátor.

RosenHAUS

S dopravou súvisí aj jeden z aktuálnych problémov mestskej časti, zámer developera postaviť na rohu Čiernovodskej a Železničnej ulice bytový dom. Nielenže sa obyvatelia boja, že by prišli o vzácnu časť zelene, ale i tak ťaživá dopravná situácia by sa podľa nich ešte zhoršila.

„Mesto je presvedčené, že výstavba, ale aj akákoľvek iná činnosť aj vo vzťahu k zeleni, sa môže diať výhradne v súlade so zákonmi. Akékoľvek pokusy o obchádzanie pravidiel budú konzekventne riešené,“ dodal Matúš Vallo narážajúc na to, že miestna samospráva na čele so starostom Vrakune Martinom Kurucom je presvedčená, že developer koná v rozpore so zákonom.

Rozkopávky

Ďalším výrazným problémom mestskej časti je v súčasnosti aj stav chodníkov na Hradskej ulici po rekonštrukcii plynovodu.

„Stav, v akom dodávateľ stavby nechal mestský chodník, je neakceptovateľný, mesto bude žiadať Slovenský plynárenský priemysel o nápravu stavu,“ sľúbil primátor.

Problémom Vrakune sú, najmä v okolí neslávne známeho Pentagonu, aj neprispôsobiví občania. Aj tu sa črtá zlepšenie.

„Verejný poriadok, bezpečnosť a práca s rizikovými jednotlivcami a skupinami budú zlepšené vďaka kvalitnejšej koordinácii medzi zložkami samosprávy, štátu aj občianskymi organizáciami. V najbližšom období plánujeme predstaviť zámer na riešenie krízových situácií a služieb pre ľudí bez domova, ktorí sú vo Vrakuni,“ uzavrel Matúš Vallo, ktorý na záver prisľúbil, že plánuje mestské časti navštevovať častejšie.

Spoluprácu s mestskými časťami považujem za veľmi dôležitú, preto ich priebežne navštevujem a spoločne tvoríme riešenia....

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Thursday, October 8, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM