Kultúra

Máte už po krk preplnených vianočných trhov? Navštívte tie mimo Bratislavy

Vianočné trhy v mestečkách a dedinách v okolí Bratislavy majú taktiež svoje čaro. A oproti tým v hlavnom meste, majú aj zopár výhod.

Ilustračný obrázok k článku Máte už po krk preplnených vianočných trhov? Navštívte tie mimo Bratislavy
13
Galéria

Vianočné trhy v hlavnom meste lákajú svojou atmosférou každoročne tisícky návštevníkov a turistov. Ak vás však už omrzeli tlačenice v dave ľudí či dlhé čakanie v radoch na občerstvenie, zavítajte na vianočné trhy do mestečiek neďaleko Bratislavy.

Kam na trhy

Vo víkendovom programe nájdete niekoľko tipov, kde si môžete spríjemniť tretiu adventnú nedeľu. My sme navštívili vianočné trhy v dedinke Jablonec, kde na nás čakala príjemná sviatočná atmosféra, ktorá bude pokračovať ešte aj dnes.

Zvláštnosťou trhov je, že sa odohrávajú vo vnútri, v priestoroch kultúrneho domu. Návštevníci si tu môžu vybrať z bohatej ponuky vianočných ozdôb, koláčikov, sviečok alebo šperkov. Domov si môžu odniesť aj chutné domáce výrobky zo zabíjačky či trocha netradičné z medu.

Výhodné ceny

Popri pohári vareného vína alebo punču si môžete dopriať lokšu plnenú pečienkou či vynikajúcu kapustnicu. Všetko dostanete za podstatne nižšie ceny, na aké ste zvyknutí. Kým v Bratislave zaplatíte za jednu mastenú lokšu euro, tu dostanete za tú istú cenu rovno dve. A dve deci vareného vína vás bude stáť len 60 centov.

Nebudú chýbať ani kultúrne vystúpenia v podaní jabloneckých detí či spievanie vianočných kolied, ktoré len umocnia rodinnú atmosféru dvojdňového podujatia.

Nechajte zabudnúť na preplnené námestia a príďte sa naladiť na blížiace sa Vianoce do príjemného prostredia miest a obcí v blízkosti Bratislavy.

Vianočné trhy
13
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM