Eva Sládková Správy Samospráva

Máte stále vyhradené parkovanie? Skontrolujte si to v prehľadnej mape

Na svete je nová mapa vyhradeného parkovania pre Karlovu Ves.

Ilustračný obrázok k článku Máte stále vyhradené parkovanie? Skontrolujte si to v prehľadnej mape
4
Galéria

Obyvatelia mestskej časti zistia prostredníctvom počítača alebo mobilného telefónu, či je dané vyhradené miesto platné.

Tabule

„V praxi sa vyskytujú prípady, keď vyhradené parkovanie platné už nie je, no predchádzajúci držiteľ miesta stále nedemontoval zvislé značenie s uvedeným evidenčným číslom svojho vozidla. Ostatní vodiči môžu byť uvedení do omylu a preto v obave, aby nedostali pokutu od mestskej polície, musia hľadať iné miesto, čo nie je jednoduché,“ vysvetľuje hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

Výhody

Vodič, ktorý si v počítači alebo mobile otvorí stránku mapa.karlovaves­.sk, si môže vybrať, či chce preskúmať vyhradené parkovacie miesta pre fyzické osoby, miesta pre držiteľov európskeho parkovacieho preukazu, svojpomocne vybudované miesta, či miesta určené pre rezidentov v parkovacích zónach Silvánska a Veternicová/Hla­váčiková.

„Výhodou interaktívnej mapy je to, že užívateľ si v nej prehľadne overí presnú polohu vyhradených parkovacích miest vo svojom okolí či evidenčné číslo vozidla, pre ktoré je to-ktoré miesto určené. Mapa je užívateľsky intuitívna, jej používanie je bezplatné, prístupné kedykoľvek, bez potreby navštívenia miestneho úradu,“ uzatvára Branislav Heldes.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM