Rôzne

Máte po krk státia v zápchach na D1? Pripravte sa, bude ešte horšie

Zápchy a kolóny na diaľnici D1 preverujú dennodenne nervy vodičov, ktorí cestujú do Bratislavy alebo, naopak, z mesta. Bohužiaľ, situácia sa v blízkej dobe príliš nezmení.

Ilustračný obrázok k článku Máte po krk státia v zápchach na D1? Pripravte sa, bude ešte horšie
6
Galéria
Zdroj: TASR

Plynulosť premávky na diaľnici D1 komplikuje od marca tohto roka výstavba v okolí križovatky Blatné. Tá si minulý mesiac vyžiadala na niekoľko hodín dokonca úplne uzatvorenie diaľnice.

Obmedzenia budú pokračovať

Momentálna situácia vôbec neteší vodičov, ktorí úsekom medzi križovatkou Blatné a Bratislavou každý deň prechádzajú. Postávanie v dlhých kolónach áut si vyžaduje chladnú hlavu a poriadnu dávku trpezlivosti. Súčasné obmedzenie však nie je to najhoršie, čo vodičov na tomto úseku čaká.

Podľa dopravného analytika Martina Fundareka budú obmedzenia dopravy pokračovať aj po dokončení križovatky Blatné, ktoré je naplánované na december tohto roka. „Obmedzenia budú aj naďalej v súvislosti s rozširovaním diaľnice. Keďže tretí pruh bude využívaný na výstavbu štvrtého, diaľnica D1 bude disponovať len dvomi pruhmi,“ povedal Fundarek pre portál HNonline.sk.

Podľa jeho slov sa môže už teraz zlá dopravná situácia na diaľnici ešte viac zhoršiť pri výstavbe križovatky spojenej s obchvatom Bratislavy. „Tam sa hovorí dokonca o úplnej uzávierke diaľnice, čo bude asi dopravná katastrofa,“ varuje Fundarek.

Na možnú katastrofálnu dopravnú situáciu upozorňujú aj aktivisti z OZ Triblavina, ktorí už niekoľkokrát protestovali proti návrhu rozšírenia diaľnice bez kolektorov. Práve kolektory by podľa nich pomohli zlepšiť dopravu v problematickom úseku diaľnice D1.

Ilustračný obrázok

Výstavba križovatky Blatné (máj 2017)
6
Galéria
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM