Rôzne

FOTO: Ako pokračuje výstavba križovatky Blatné na diaľnici D1?

Minulý víkend bolo v úseku križovatky Blatné poriadne rušno. Z dôvodu osádzania nosníkov bola diaľnica D1 dokonca uzavretá.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ako pokračuje výstavba križovatky Blatné na diaľnici D1?
6
Galéria
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť

Po víkendovom osádzaní železobetónových nosníkov mosta ponad diaľnicu D1, ktoré si vyžiadalo aj dopravné obmedzenia, pokračuje výstavba križovatky v úseku Blatné v rýchlom tempe.

Na čom sa pracuje

Keď už boli nosníky na svojich miestach, začali sa práce na moste. Prebehlo armovanie spriahovacej dosky, dokončenie debnenia a nasledovala betonáž a zmonolitnenie nosnej konštrukcie. Uvádza to facebooková stránka Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Ďalej by sa mala osadiť rímsa a príslušenstvo mostného objektu. Na to potom príde pokládka asfaltovej vozovky.

Ako ďalej informuje NDS, súčasne sa pracuje aj na vetvách križovatky, ktoré budú k diaľnici pripájané zo smeru Blatné a Senec. Pracovníci svahujú terén a po oboch stranách vytvorili aj retenčno-vsakovacie jazierka, ktoré majú slúžiť na prefiltrovanie povrchových vôd a vsakovanie.

Veľká rekonštrukcia na diaľnici D1 v blízkosti križovatky Blatné začala v marci. Jej dokončenie je podľa Národnej diaľničnej spoločnosti plánované do konca novembra tohto roka.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM