Eva Sládková Samospráva

Máte dobrý nápad? Požiadajte Nadáciu mesta Bratislavy o finančný príspevok

Podarila sa výborná vec! Aj takto hodnotia niektorí Bratislavčania vznik Nadácie mesta Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Máte dobrý nápad? Požiadajte Nadáciu mesta Bratislavy o finančný príspevok
Zdroj: TASR

Existuje ešte len dva mesiace a už vypísala grantový výzvu. Ak chcete zorganizovať zaujímavé kultúrne podujatie, požiadajte ju o peniaze.

„Ide o novú formu grantového systému, ktorý funguje na princípe “predĺženej ruky”, keď sa dôvera vkladá do rúk renomovaných odborníkov, nezávislých od mesta a jeho orgánov. Tí dokážu svojimi skúsenosťami a odbornosťou najlepšie posúdiť kvalitu jednotlivých projektov,“ vysvetľujte nový prístup samosprávy mestská poslankyňa Monika Debnárová.

Novinky

„Veľkou výhodou pre žiadateľov je aj zrýchlenie schvaľovacieho procesu pri podávaní žiadostí o granty, pretože sa zaviedol elektronický systém na podávanie žiadostí. Prvý rok fungovania nadácie bude nasmerovaný predovšetkým na podporu kultúry a očakáva sa aj systematická podpora neformálnych iniciatív komunít. Novinkou je aj podpora jednotlivcov formou umeleckých štipendií. Tieto možnosti v pôvodnom grantovom systéme neboli,“ dodáva mestská poslankyňa.

Semináre

Nadácia vyhlásila prvý výzvu pre grantový program Kultúra. Prerozdelí dovedna 500-tisíc eur. „O grant budú môcť požiadať nielen občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie, neinvestičné fondy, ale i fyzické osoby – podnikatelia. Prvotným zámerom je podporiť kvalitný kultúrny život v meste. Pokiaľ má niekto záujem dozvedieť sa viac o jednotlivých grantových programoch, magistrát pre tieto potreby organizuje dva informačné semináre pre verejnosť. Budú v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca 10.3. a 24.3. ,“ uzatvára Monika Debnárová.

Žiadosti môžu záujemcovi podávať do konca marca a to, či boli úspešní alebo nie sa dozvedia o mesiac neskôr. Viac informácií nájdu záujemcovia na webe mesta.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM