Správy Samospráva

Malí športovci v Rači smútili nad zhorenými loptami a bránkami. Prišiel však dôvod na úsmev!

Požiar zničil približne 100 lôpt, rozlišovacie tielka, siete aj bránky. Škoda je v tisícoch eur.

Ilustračný obrázok k článku Malí športovci v Rači smútili nad zhorenými loptami a bránkami. Prišiel však dôvod na úsmev!
Zdroj: facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Malí športovci v Rači mali od pondelka 12. apríla hlavu v smútku. Počas noci najmenším futbalistom zhorelo v drevenej búde množstvo lôpt, sieťok a bránky. A práve teraz, keď sa zdá, že už budú môcť vybehnúť opäť na trávnik, im pomôcky veľmi chýbajú.

Pomoc malým športovcom

Požiar zničil približne 100 lôpt, rozlišovacie tielka, siete aj bránky. Škoda je v tisícoch eur. Hlavné mesto sa v ťažkej situácii rozhodlo občianskemu združeniu Kengura finančne pomôcť.

„Deťom chceme v športovaní pomôcť, trénerov v ťažkej situácii motivovať a vo štvrtok (15.4.) sme spracovali návrh na mimoriadnu podporu OZ Kengura v hodnote 2 000 eur,“ uvádza na sociálnej sieti primátor Bratislavy Matúš Vallo.

„Mrzí ma, keď v našom meste vidím zničený mobiliár a dôležité prvky pre trávenie voľného času všetkých Bratislavčaniek a Bratislavčanov. Mesto voľnočasové aktivity a podujatia aktívne podporuje, v roku 2021 konkrétne sumou 160-eur,“ dodal primátor.

Malí športovci tak majú dôvod na úsmev a nemusia sa báť, že po uvoľnení pandemických opatrení nebudú mať pomôcky na tréning.

Viac o aktivitách magistrátu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM