Komunálne voľby

M. Vallo: Vzťah primátora s poslancami je v Bratislave historicky najhorší, VIDEO

Kandidát na primátora M. Vallo poukazuje na problém zlých vzťahov a hádok na magistráte vtipným videom.

Ilustračný obrázok k článku M. Vallo: Vzťah primátora s poslancami je v Bratislave historicky najhorší, VIDEO
Zdroj: Team Vallo

Matúš Vallo, kandidát na primátora, sa rozhodol poukázať na neschopnosť súčasného primátora nájsť zhodu s poslancami. Pre pretrvávajúce hádky sa neschválila parkovacia politika, zákaz hazardu je na súde, mešká rozvoj cyklodopravy.

Hádky na magistráte

Pod vedením Iva Nesrovnala sa jedna tretina zastupiteľstiev skončila ako neuznášania schopné. Podľa Matúša Valla je to ukážkou toho, že na meste panujú zlé vzťahy. „Primátor sa háda s poslancami a tí mu následne robia obštrukcie. Výsledkom je, že dôležité zmeny pre mesto sa stále odsúvajú. Celkovo 27 zastupiteľstiev sa presunulo z dôvodu neuznášania schopnosti. Situácia sa zhoršila aj oproti predošlému volebnému obdobiu. Za primátorovania Milana Ftáčnika k takejto situácii došlo 8 krát," uviedol Vallo.

„Posledné 4 roky hádok Nesrovnala s poslancami ukázali, že bez podpory mestských poslancov a odborníkov je aj ten najschopnejší primátor vlastne bezmocný. Viem, že Bratislavčanov trápi doprava, nekontrolovaný stavebný rozvoj, zlá starostlivosť o zeleň, nelichotivý stav verejných priestorov a ďalšie. Rozhodol som sa preto jasne pomenovať, že ak bude primátor Nesrovnal zvolený opäť, jeho konflikty so zastupiteľstvom budú pokračovať a tieto problémy sa nevyriešia,“ hodnotí situáciu Vallo.

Vtipné video

Protikandidát súčasného primátora, Matúš Vallo, na túto kartu vsadil aj v kampani. Na problém zlých vzťahov a hádok poukazuje vtipným videom. Matúš Vallo je nezávislý kandidát na primátora s podporou strán SPOLU – občianska demokracia a Progresívneho Slovenska. Pod značkou Team Vallo spolu s ním kandiduje do mestského zastupiteľstva 35 kandidátov a kandidátok a ďalších 82 ľudí do zastupiteľstiev mestských častí.

„Dobrý primátor ľudí spája, preto nekandidujem sám, ale s tímom. Bratislava potrebuje spoluprácu. Naša kandidátka vznikla dohodou, ktorá nie je len predvolebná, ale ide o spoločnú zhodu na spolupráci na najbližšie štyri roky. Som presvedčený, že vďaka dobrému tímu budeme vedieť naše riešenia aj skutočne presadiť v zastupiteľstve," dodal. Podľa Valla je práve silný tím najlepšou odpoveďou na potrebu zmeny vzťahov na magistráte.

Dôležité témy

Podľa Valla zlé vzťahy primátora so zastupiteľstvom spôsobili, že primátor prerušil už 4 rokovania zastupiteľstva týkajúce sa parkovacej politiky a podporu na svoje riešenie doteraz nebol schopný získať. Parkovaciu politiku pritom Vallo považuje za kľúčový nástroj, ako znížiť počet áut denne dochádzajúcich do Bratislavy.

Poukázal taktiež na zákaz hazardu: „Nesrovnal ho nedokázal presadiť, hoc mali za sebou petíciu Bratislavčanov a v podstate aj väčšinu poslancov, katastrofálnym vedením zastupiteľstva návrh na prvýkrát neprešiel. Nedokázal sa dohodnúť ani s vlastným viceprimátorom, ktorý za jeho návrh tiež nehlasoval. Druhýkrát síce hlasovanie prešlo, ale skončilo sa na súde, lebo podľa jedného z právnych výkladov, nie je možné hlasovať o tej istej petícii dvakrát. Ak tak súd rozhodne, môže to stáť Bratislavu veľké peniaze.“

Opakujúce sa odkladanie zastupiteľstiev taktiež spôsobilo, že zastupiteľstvo schválilo akčný plán rozvoja cyklo a pešej dopravy na rok 2018 až v polovici tohto roka, keď už mal byť plán v polovici realizácie. Prvýkrát bol pritom na zastupiteľstve už v decembri v roku 2017. „Niet potom divu, že mesto v tomto roku nepostavilo ani nevyznačilo jediný kilometer cyklotrasy,“ hodnotí Vallo.

Bratislava24.sk informoval Martin Burgr, media manager Team Vallo.

Foto: Viktor Cicko

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM