Kultúra

Legendárny klub pozná nového nájomcu. Podarí sa vzkriesiť staré zlaté časy?

Víťazný koncept oslovil kompetentných najmä kvalitne vypracovaným programom večerných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Legendárny klub pozná nového nájomcu. Podarí sa vzkriesiť staré zlaté časy?
Zdroj: Unique klub

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave plánuje obnoviť klub Unique vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra v Mlynskej doline. Verejnú súťaž na jeho prevádzku vyhrala spoločnosť Janud, ktorá prevádzkuje aj spoločenské priestory v Kultúrnom centre Dunaj. Informovala o tom hovorkyňa UK Lenka Miller. Činnosť pôvodného študentského klubu bola ukončená uplynutím doby nájmu prevádzkovateľovi na konci roka 2019.

Párty aj prednášky

„Víťazný koncept nás oslovil kvalitne vypracovaným programom večerných podujatí. Predložili architektonický návrh, v ktorom navrhli spracovanie priestoru vhodného na večerné podujatia, ako aj na celodennú prevádzku kaviarne s možnosťou co-workingu či štúdia,“ uviedol prorektor UK pre vonkajšie vzťahy Radomír Masaryk.

Podotkol, že proces výberu vychádzal aj z výsledkov študentskej ankety. V nej 39 percent študentov bolo za zachovanie klubu v podobe, ako fungoval predtým. Ďalších 35 percent študentov chcelo vytvoriť komunitný priestor s aktivitami spolkov, prednáškami či premietaním filmov.

Do verejnej súťaže sa podľa univerzity zapojilo päť uchádzačov. Do finálneho výberu postúpili dvaja. Víťazná spoločnosť zvíťazila po záverečnom hlasovaní komisie. „Klub Unique si predstavujeme ako celodenný multifunkčný priestor vhodný na stretávanie sa, prednášky, workshopy, párty s dídžejmi či koncerty,“ ozrejmil Ivan Pätoprstý z víťaznej spoločnosti. Súčasťou projektu by podľa neho malo byť aj otvorenie podniku smerom do átria s terasou a športoviskami, ktoré by študentom prinieslo nové možnosti trávenia voľného času.

V prípade schválenia zmluvy na pôde Akademického senátu UK by sa prípravné práce mohli rozbehnúť už na jar roku 2021.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM