Rôzne

Kukorelliho park sa pýši jedinečnou fontánou, ktorá svieti a dymí

Fontána v Kukorelliho parku postupne zmenila svoj vzhľad. Vedeli ste, že raketa, ktorá ju skrášľuje, tam bola aj za čias socializmu?

Ilustračný obrázok k článku Kukorelliho park sa pýši jedinečnou fontánou, ktorá svieti a dymí
6
Galéria
Zdroj: OZ Kukorelli

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy v lete minulého roka obnovila až deväť fontán na území Bratislavy. Bola medzi nimi aj fontána v Kukorelliho parku, blízko Kvačalovej ulice. Najprv sa zmenil jej vonkajší vzhľad, neskôr pribudla aj raketa, ktorá pôvodne, od šesťdesiatych rokov, tento priestor skrášľovala. V roku 1990 ju však pravdepodobne niekto ukradol.

Pridaná hodnota

Skupinka nadšencov z občianskeho združenia Kukorelli sa rozhodla, že rakete dá ešte akúsi pridanú hodnotu v podobe dymiacich trysiek. A aj keď je možno spomínaný výdobytok techniky spomienkou na nie veľmi ružové časy socializmu, nová podoba rakety dodala parku punc výnimočnosti. Okrem dymiaceho chvosta sa fontána môže pochváliť aj novým farebným osvetlením.

Aj keď je rekonštrukcia fontány dielom mestskej organizácie Generálneho investora Bratislavy, o priľahlý park sa starajú susedia z okolia združení v OZ Kukorelli. Pravidelne park čistia a zveľaďujú a najnovšie organizujú aj grilovačky, na ktorých sa stretnú obyvatelia z okolitých domov.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM