Alexandra Húsková Rôzne

Ktoré témy vás zaujali počas uplynulého týždňa?

Čo vás zaujalo v tomto týždni? Príchod kávového gigantu Starbucks zaujal mnohých našich čitateľov a vyvolal aj diskusie o ponúkanej káve. Ponúkli sme vám aj unikátne archívne zábery výstavby Petržalky, najväčšieho sídliska na Slovensku. Zaujal vás aj video dokument z dielne našej redakcie.

Ilustračný obrázok k článku Ktoré témy vás zaujali počas uplynulého týždňa?
Zdroj: Dnes24.sk

1) Kávičkári sa konečne dočkali! Viete, kde v Bratislave si kúpite obľúbenú kávu značky Starbucks?

Mnoho milovníkov kávy čakalo na tento moment! Kávový gigant Starbucks prichádza na Slovensko. Síce to ešte nebude v takej podobe ako by si všetci želali, ale aspoň niečo. Pozrite sa, kde si budete môcť známy nápoj kúpiť.

Viac si prečítajte v článku tu: Kávičkári sa konečne dočkali! Viete, kde v Bratislave si kúpite obľúbenú kávu značky Starbucks?

2) Unikátne archívne zábery Petržalky: Takto vznikala jedna z najhustejšie obývaných oblastí na Slovensku

Bratislavská mestská časť Petržalka si so sebou nesie hneď niekoľko prívlastkov „naj“. Je to mestská časť s najväčším počtom obyvateľov a zároveň aj jedna z najhustejšie obývaných oblastí na Slovensku, dokonca i v strednej Európe. Čo bolo predtým, ako sa oblasť stala Petržalkou?

Viac si prečítajte v článku tu: Unikátne archívne zábery Petržalky: Takto vznikala jedna z najhustejšie obývaných oblastí na Slovensku

3) Videodokument „Čo v sebe ukrýva Bratislava“: Hradné bralo kedysi zdobili rozsiahle vinice. Prečo ich tam nevrátiť späť?

Hradný svah, ktorý sa nachádza medzi dunajským nábrežím a Bratislavským hradom vyzerá v súčasnosti naozaj dosť úboho. Pokrývajú ho prevažne kríky a burina. No vedeli ste, že kedysi tento priestor zdobili úrodné vinice, ktoré sa tiahli od mestských hradieb až na úpätie Malých Karpát?

Viac si prečítajte v článku tu: Videodokument Čo v sebe ukrýva Bratislava: Hradné bralo kedysi zdobili rozsiahle vinice. Prečo ich tam nevrátiť späť?

4) Fenomén Starbucks už aj v Bratislave! Pozrite sa, ako vyzerá automat na obľúbenú kávu a koľko za ňu zaplatíte

Americký výrobca kávy Starbucks už zavítal aj na Slovensko. No zatiaľ nie v takej podobe, ako mnohí očakávali. Obľúbenú kávu si môžete už v týchto dňoch kúpiť na benzínovej pumpe z automatu. Boli sme sa pozrieť, ako produkt s názvom „Starbucks on the go“ vyzerá.

Viac si prečítajte v článku tu: Fenomén Starbucks už aj v Bratislave! Pozrite sa, ako vyzerá automat na obľúbenú kávu a koľko za ňu zaplatíte

5) Túžite po šteniatku? Pozor odkiaľ kupujete! Sloboda zvierat varuje pred množiteľmi, prichádza preto s novým projektom

Ilegálna produkcia šteniat je pred očami verejnosti ukrytá, za posledných niekoľko rokov však nadobudla podľa Slobody zvierat obrie rozmery. Smutnou správou je, že Slovensko patrí medzi najväčších producentov a vývozcov v únii. A bohužiaľ, ani hlavné mesto nie je výnimkou.

Viac si prečítajte v článku tu: Túžite po šteniatku? Pozor odkiaľ kupujete! Sloboda zvierat varuje pred množiteľmi, prichádza preto s novým projektom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM