Správy

Koronavírus v Bratislave: Hygienici zatvorili ďalšiu škôlku

Len za posledný deň pribudlo v Bratislavskom kraji 82 nových prípadov ochorenia COVID-19. Následkom je zatvorenie ďalšieho zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Bratislave: Hygienici zatvorili ďalšiu škôlku
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Z dôvodu výskytu ochorenia COVID-19 zatvorili hygienici do 9. októbra Súkromnú materskú školu na Viedenskej ceste v Bratislave a jednu triedu na Základnej škole v Šenkviciach. Na sociálnej sieti o tom informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.

V sobotu (3. 10.) zaznamenali v Bratislavskom kraji podľa údajov portálu korona.gov.sk 82 nových prípadov ochorenia. „Vyskytli sa vo všetkých okresoch Bratislavského kraja, pričom najviac ich evidujeme v okrese Bratislava V a okrese Malacky,“ spresnili hygienici s tým, že najmladšie je ročné dieťa a najstarším je 87-ročný muž.

„V rámci epidemiologických vyšetrení evidujeme najmä osoby, ktoré prišli do kontaktu s ochorením COVID-19 buď v rámci rodiny a známych, či školských alebo predškolských zariadení,“ dodal RÚVZ Bratislava. Hygienici evidujú aj sporadické prípady, pri ktorých epidemiologické súvislosti ešte zisťujú.

RÚVZ Bratislava v sobotu informoval o zatvorení Materskej školy na Fedákovej ulici v Bratislave z dôvodu ochorenia COVID-19 u detí a Súkromnej anglickej škôlky Benjamín na Myslenickej ulici v Pezinku, kde bol pozitívne testovaný učiteľ. Škôlka v Pezinku by mala byť zatvorená do 12. októbra, bratislavská materská škola do 10. októbra.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM