KAW Rôzne Správy

Žiaci aj učitelia v karanténe: Koronavírus opäť zatvára triedy v bratislavských školách

Nový koronavírus sa potvrdil aj na Základnej škole s materskou školou Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci aj učitelia v karanténe: Koronavírus opäť zatvára triedy v bratislavských školách
5
Galéria
Zdroj: TASR/DPA

Počas štvrtka (1. 10.) bolo zistených 679 nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo eviduje Slovensko už 11 617 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe. Počas včerajšieho dňa bolo otestovaných 7 824 ľudí.

Pozitívny výsledok testov malo v Bratislave 52 ľudí, v Malackách 10, v Senci 9.

Žiaci aj učitelia v karanténe

V Bratislavskom kraji sa museli zatvoriť aj ďalšie triedy v školách. U žiaka gymnázia na Bilíkovej 24 v Dúbravke sa potvrdil COVID-19, preto bolo potrebné prerušiť vyučovanie v jednej triede. Karanténe sa musia podrobiť všetci spolužiaci a pedagógovia. Informuje o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave na sociálnej sieti.

Na Základnej škole s materskou školou Za kasárňou v bratislavskom Novom Meste sa tiež objavil prípad nového koronavírusu. Pozitívne testovaný bol jeden zo žiakov druhého ročníka. Trieda je tak od 1. októbra zatvorená.

Do 4. októbra je prerušené vyučovanie v dvoch triedach na Základnej škole na Rajčianskej ulici v Bratislave, nakoľko sa u žiačky potvrdil COVID-19. RÚVZ Bratislava boli nariadené príslušné karanténne opatrenia.

Dodržiavať karanténne opatrenia musia do 9. októbra aj žiaci, ktorí navštevujú Základnú školu s materskou školou na Hargašovej ulici v Záhorskej Bystrici, karanténa je nariadená aj pedagogickému personálu vrátane vychovávateliek a ostatných pracovníkov.

Prerušené ja aj vyučovanie v jednej triede na Základnej škole Mlynská 50 v Senci. Žiaci pôjdu do školy až v piatok 9. októbra.

Zoznam všetkých zatvorených škôl či tried kvôli potvrdeniu na COVUD-19 nájdete TU.

COVID-19 V BRATISLAVSKOM KRAJI zaznamenávame opäť vo všetkých okresoch 😷 Na základe laboratórnych výsledkov zo dňa...

Posted by Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m. on Thursday, October 1, 2020
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM