Správy Samospráva

Vianočné trhy v Starom Meste sú ešte stále v hre. Je možné, že budú oplotené

Staré Mesto zvažuje obľúbené vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí. Má viacero teoretických alternatív.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Starom Meste sú ešte stále v hre. Je možné, že budú oplotené
17
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Bratislavské Staré Mesto zvažuje organizovanie tohtoročných Staromestských vianočných trhov na Hviezdoslavovom námestí, avšak iba za predpokladu, že nebudú porušené žiadne z protiepidemických opatrení v súvislosti s novým koronavírusom. S najväčšou pravdepodobnosťou by sa konali v obmedzenej forme, čo sa rozsahu i trvania týka.

Za plotom alebo vôbec

„Pracujeme s viacerými zatiaľ teoretickými alternatívami,“ uviedol hovorca Starého Mesta Matej Števove. Jednou z nich je napríklad možnosť, že by boli trhy oplotené, s viacerými kontrolovanými vstupmi/výstupmi. Zvažuje sa tiež zmena v rozložení stolov a prestrešení určených na konzumáciu zakúpených jedál a nápojov. „Riešime možnosti rozmiestnení stojanov s dezinfekciou a umiestnení navádzacích pomôcok pre dodržiavanie rozstupov,“ priblížil Števove.

Mestská časť zároveň pripúšťa aj možnosť, že trhy sa tento rok neuskutočnia. K takémuto kroku pristúpil aj bratislavský magistrát v súvislosti s vianočnými trhmi na Hlavnom a Františkánskom námestí. „Ak by malo byť ich konanie sa v rozpore s hygienickými nariadeniami, respektíve protiepidemickými opatreniami, tak sa konať tento rok nebudú,“ poznamenal Števove. Mestská časť však zatiaľ výberové konanie na prenájom stánkov z dôvodu neustále sa meniacej situácie nevypísala.

Vianočná ulička

Devínska Nová Ves na svojej webovej stránke v súvislosti s Vianocami informuje o možnosti prihlásenia sa na predaj na podujatí Vianočná ulička. Jubilejné desiate podujatie by sa malo konať na Hradištnej ulici od 2. do 5. decembra, elektronické prihlášky je možné posielať do konca októbra. „Vyhradzujeme si právo na zrušenie podujatia v prípade zavedenia nových opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR v súvislosti s ochorením COVID-19,“ upozorňuje samospráva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM