Tomáš Stupavský Rôzne

Konečne sa mesto rozhýbalo a odstránilo grafity zo zastávky SAV a jej okolia

Námestie Franza Liszta je už čiastočne upravené, ale ďalším „tŕňom v oku“ donedávna bolo miesto vzdialené iba niekoľko desiatok metrov od Hlavnej stanice. Ešte pred niekoľkými dňami bez debaty patrilo medzi najškaredšie dopravné uzly v Bratislave. Teraz sa situácia zmenila!

Ilustračný obrázok k článku Konečne sa mesto rozhýbalo a odstránilo grafity zo zastávky SAV a jej okolia
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Predstaničné námestie je trasa, ktorá vás zavedie na Hlavnú stanicu, no okrem toho je aj dôležitou križovatkou ciest pre osobnú, ale aj verejnú dopravu. Denne tadiaľto prejde množstvo ľudí. Ešte pred niekoľkými dňami vyzeralo toto miesto katastrofálne.

Najhoršie na tom bola zastávka Slovenská akadémia vied (SAV), odkiaľ smerovali vozidlá MHD smerom na Patrónku a Kramáre. Tú „zdobili“ grafity a čmáranice po stenách múrov.

Prečítajte si tiež: Tak sme sa dočkali: Konečne bola upravená aj strašidelná cesta na Hlavnú stanicu

Treba antigraffiti náter

Mesto však konečne začalo konať a pustilo sa do odstraňovania grafitov na Námestí Franza Liszta (viď fotogaléria). Zastávka a aj okolité steny už boli vyčistené. Navyše bol upravený aj hrdzavá nadchod vedúci ponad hlavnú cestu. Všetky zábradlia dostali nový náter a aj z tohto objektu boli odstránené grafity. Tie však stále ešte pokrývajú tamojšie dopravné značenie.

„Koncom minulého týždňa sme v priestore predstaničného námestia odstránili grafity (tzv. tagy) a po vysušení sa natrie antigraffiti náter. Pri nadchode k SAV sme natreli zábradlia, schody. Schody boli zároveň vyspravené na miestach, ktoré bolo potrebné opraviť a vyčistili a vyspravili sme odvodňovacie žľaby," uviedla pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

V súčasnosti pri zastávke SAV pracovníci kreslia na tamojšie múry tematické obrázky, na ktorých sú napríklad vozidlá MHD. Je chvályhodné, že sa mesto k tomuto kroku odhodlalo, lebo musíte súhlasiť, že inkriminované miesto už bolo naozaj v žalostnom stave.

Takto vyzeralo SAV predtým: Pokračujeme v rebríčku najškaredších dopravných uzlov v Bratislave: Pozrite sa na ďalších 5 otrasných miest + FOTO

Odstraňovanie grafitov na Námestí Franza Liszta
14
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM