Tomáš Stupavský Rôzne

Tak sme sa dočkali: Konečne bola upravená aj „strašidelná cesta“ na Hlavnú stanicu

Väčšina ľudí cestuje alebo kráča na Hlavnú stanicu cez Námestie Franza Liszta. Ako vieme tento priestor bol počas leta výrazne zrevitalizovaný. No na železničnú stanicu vedie ešte jedna cesta, ktorá ešte donedávna odpudzovala ľudí svojim vzhľadom aj pachom.

Ilustračný obrázok k článku Tak sme sa dočkali: Konečne bola upravená aj „strašidelná cesta“ na Hlavnú stanicu
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Asi takmer každý Bratislavčan a návštevník mesta si všimol, že sa pred Hlavnou stanicou počas tohto leta udiali veľké zmeny. Námestie Franza Liszta (známeho tiež ako Predstaničné námestie) bolo vďaka magistrátu skultivované a skrášlené.

Mesto zo svojho rozpočtu zaplatilo čistenie a následné natieranie zábradlí, opravovanie lavičiek, novú výsadbu do mobilných kvetináčov, zrevitalizovanie zelených plôch.

Cesty, chodník aj nástupištia dostali nový povrch. Vybudovaný bol aj bezbariérový prechod k Hlavnej stanici, bolo zúžené stredové parkovisko, čím vznikol nový pruh pre odstavené vozidlá MHD. Parkovisko taxíkov bolo presunuté smerom nadol od stanice a obratisko tak má slúžiť iba na krátke nastúpenie a vystúpenie.

Aspoň niečo

No mnoho ľudí prichádza na Hlavnú stanicu aj inou cestou, resp. chodníkom, ktorý vedie od Žabotovej ulice. Ak túto malú uličku poznáte musíte s nami súhlasiť, že pôsobila doslova strašidelne. Donedávna ju „zdobila“ neupravená zeleň, zhrdzavené zábradlie, špinavé schodište a smeti rozsypané po okolí.

Navyše sa v týchto priestoroch častokrát vyskytujú nekalé živly a je tu cítiť nepríjemný zápach (bohužiaľ to stále platí aj po úprave). Nehovoriac o tom, že v noci tento chodník vyzerá naozaj nebezpečne.

No pozitívne je, že mesto sa rozhodlo aj túto časť Hlavnej stanice dať čiastočne do poriadku. Tamojšia zeleň bola výrazne upravená, boli spílené hnijúce konáre stromov, odstránili sa prebytočné kríky, vyčistil sa vchod vedúci k električkovému obratisku a zábradlie dostalo nový náter (viď fotogaléria).

Prečítajte si tiež: Na Predstaničnom námestí pribudli ďalšie novinky. Vieme, ktorá opacha bude spred Hlavnej stanice odstránená

Chodník na Hlavnú stanicu od Žabotovej ulice
6
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM