Správy Samospráva

Konečne jar ako má byť! Mesto postupne spúšťa fontány, VIDEO

Do ulíc hlavného mesta sa vracia život. Už dnes začala samospráva s postupným spúšťaním fontán.

Zdroj: Dnes24.sk

Mesto mohlo k tomuto kroku pristúpiť len preto, že na Slovensku máme priaznivú epidemiologickú situáciu. Dovolil mu to regionálny hygienik, ktorý však nateraz nepovoľuje spustenie pitných fontánok v meste. Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy postupne plánuje uviesť do prevádzky 38 fontán z celkového počtu 41.

Postupne

„Ako prvé sa budú spúšťať fontány v centre mesta – fontána Žena s krčahom na Františkánskom námestí, fontána Lev s erbom na Námestí SNP, fontána Dievča so srnkou na Hviezdoslavovom námestí, fontána Milenci na Dulovom námestí, fontána Zuzka na Karadžičovej ulici, fontána Marína na Šafárikovom námestí, Závojová a Vejárová fontána v parku Andrea Hlinku,“ vyratúva Iveta Kešeľáková z Magistrátu.

Od prvého júna bude v Bratislave spustená väčšina fontán, ktoré sú funkčné. Ale pozor! Úlohou týchto fontán je skrášliť, prípadne ochladiť prostredie, neslúžia na nič iné. „Chceme všetkých Bratislavčanov aj návštevníkov mesta upozorniť, že voda vo fontánach je chemicky upravovaná a neslúži v žiadnom prípade na občerstvenie či uhasenie smädu,“ uzatvára Iveta Kešeľáková.

V Bratislave začali cez víkend s postupným spúšťaním mestských fontán
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM