KAW Rôzne Správy

FOTO: Výstavba novej rozhľadne pokročila. "Modlivka" sa ťahá do výšky

Vyhliadkovú vežu na Devínskej kobyle bude tvoriť sedem vyhliadok, tie najkrajšie pohľady na krajinu si návštevníci môžu užiť z najvyšších poschodí.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výstavba novej rozhľadne pokročila. "Modlivka" sa ťahá do výšky
6
Galéria
Foto: Milan Schurger

Na Devínskej kobyle sa už začalo so stavbou novej vyhliadkovej veže. Pred pár týždňami vyhĺbili základovú jamu a dnes sa už črtá konštrukcia v tvare modlivky, ktorú vidieť už z diaľky.

Dychberúci výhľad

Novú vyhliadkovú vežu na Devínskej kobyle bude tvoriť sedem vyhliadok, tie najkrajšie pohľady na krajinu si návštevníci môžu užiť z najvyšších poschodí.

Pôvodne sa uvažovalo, že vyhliadková veža ako nová atrakcia hlavného mesta bude vybudovaná a sprístupnená už na jeseň minulého roka. Výstavba sa mala začať v auguste 2018. Proces však predĺžilo získavanie povolenia od okresného úradu a vyňatie pozemku z Lesníckeho pôdneho fondu pod vyhliadkovú vežu.

Termín sa následne posunul na rok 2019 a potom ešte na neskôr. So stavebnými prácami sa však začalo až na jar tohto roka. Výstavba sa odhaduje zhruba na dva mesiace. Prví návštevníci by mohli na vrchol veže vystúpiť už v lete. Dodávateľa stavebných prác vybrala mestská časť vo verejnom obstarávaní.

Peši aj na bicykli

Vyhliadka v areáli bývalej raketovej základne by mala byť vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Návštevníkom ponúkne výhľady na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia až na Zobor v Nitre.

Dostupná bude pre peších turistov aj cyklistov. Má to byť verejne prístupná atrakcia, samospráva vstupné neplánuje vyberať. Budú tam však výstražné tabuľky, ktoré upozornia na to, že napríklad v zime bude na vyhliadku vstup zakázaný.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM