Aktualizované Nina Táborská Samospráva

Jeseň v plnom prúde: Čo všetko prinesie prvý októbrový víkend?

Prvý víkend v mesiaci sa rozhodne nudiť nebudete. V hlavnom meste na vás čaká množstvo akcií a podujatí. Nových či už aktuálne prebiehajúcich, na svoje si príde každý.

Ilustračný obrázok k článku Jeseň v plnom prúde: Čo všetko prinesie prvý októbrový víkend?
Zdroj: Dnes24.sk

Prebiehajúce akcie a podujatia: SeniorFest, Bratislavské hudobné slávnosti 2014, BLAF, Interbeauty, FreelanceFest a Oktoberfest na mestských hradbách

Dnes sa navyše oslavuje Svetový deň zvierat.

Sobota

Začať víkend môžete starým dobrým Vinyl bazárom III.. Už od desiatej ráno sa v priestoroch KC Dunaj bude konať burza platní, CD-čiek, kaziet, kníh o hudbe, hudobných prehrávačov a nástrojov.

Odtiaľ si môžete zájsť do Domu kultúry Ružinov, kde sa bude odohrávať jedna z najväčších výstavných akcií v Slovenskej republike zameraná na minerály, fosílie, šperky z drahých a ozdobných kameňov a meteority. Bratislavské mineralogické dni prinesie viac ako 50 vystavovateľov.

V Atlantis Science Centre sa presvedčíte o tom, že Jeseň je už v plnom prúde a jej neodmysliteľnou súčasťou je výroba a púšťanie šarkanov. Koná sa Šarkaniáda. Týmto programom rozhodne potešíte svoje ratolesti.

Čakať na vás budú aj štvornohí priatelia. Už túto sobotu o jedenástej doobeda sa uskutoční na Partizánskej lúke na Železnej studničke SOS pre zvieratká. Tento dátum je v kalendári označený ako Svetový deň ochrany zvierat, aj pri tejto príležitosti sa na lúke stretnú známe osobnosti, dobrovoľníci, ale hlavne zvieratká z útulkov a ich profesionáli opatrovatelia.

Pokračovať oslavou zvierat môžete na Poliankach od jednej na obed. Čakajú na vás štvornohí priatelia, vegeguláš a či koncert.

Ak by vám pivo na Oktoberfeste nestačilo, Pivovar Stupavar má Deň otevrítych dverí. Už od jednej na obed sa môžete prísť pozrieť na deň plný hudby, piva, kamarátov a dobrej nálady do Pivovaru Stupavar.

Nedeľa

V prípade, že absolvujete apsoň polovicu akcií, nedeľa vám výborne padne na oddych. Ale pravdaže, užiť si stále budete môcť tie podujatia, ktoré prebiehajú počas celého víkendu.

O druhej poobede sa na Závodisku v Petržalke bude konať v Dostihový deň, zameraný na integráciu zdravých detí s telesne hendikepovanými. Program je pripravený aj s ohľadom na možnosti hendikepovaných de­tí.

Súčasťou programu bude aj detská tombola. Organizátori jej výťažok venujú na liečbu konkrétneho postihnutého dieťaťa priamo v ADELI centre v Piešťanoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM