Rôzne

Komenského námestie za Slovenským národným divadlom začne ožívať

Z parkoviska za historickou budovou Slovenského národného divadla sa stáva miesto, ktoré bude slúžiť na oddych v centre mesta.

Zdroj: Facebook

Komenského námestie začalo v uplynulých dňoch ožívať a pripravovať sa na to, aby sa opäť mohlo stať príjemným miestom pre oddych v centre mesta. Informuje o tom bratislavský primátor Matúš Vallo.

Pozitívne zmeny

Komenského námestie (pôvodne Pállfyho námestie, pozn. red.), nachádzajúce sa za historickou budovou Slovenského národného divadla, vzniklo v 18. storočí. Bol tu príjemný verejný park, ktorého pýchou bola mramorová fontána s bronzovou bustou grófa Štefana Pálffyho od Alozja Rigeleho. Neskôr ale fontánu odstránili a v parku postavili trafiku. Na námestí vzniklo parkovisko, ktoré tu stojí od vybudovania prístavby SND v roku 1972.

Miestu ale konečne svitá na lepšie časy. Hlavné mesto začalo pracovať na jeho skrášľovaní. „Komenského námestie, maličký pľac za historickou budovou SND, sme si veľmi neuvedomovali, lebo roky patril hlavne autám. A keďže by sme chceli, aby mesto patrilo ľuďom, prinášame zmenu. Komenského námestie v najbližších dňoch začne ožívať a pripravovať sa na to, aby sa mohlo stať príjemným miestom na oddych v centre mesta. Zatiaľ sa nám vďaka spolupráci so Zelenou hliadkou podarilo tento priestor upratať,“ informoval primátor Bratislavy.

Komenského námestie je v týchto dňoch úplne vyčistené. Dokonca sa na ňom už začali realizovať aj šikovní umelci z iniciatívy Street Art Communication. Na pľac namaľovali zelený kruh, ktorý sa stane symbolom pre vyznačenie priestoru na oddych a relax v centre mesta, ako aj pre verejné kultúrne podujatia a komunitné stretnutia.

Viac informácií zatiaľ mesto prezradiť nechce, a tak nám zostáva trpezlivo čakať na výsledok.

Parkovisko na Komenského námestí
14
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM