ts Rôzne

Bude z parkoviska za Slovenským národným divadlom opäť verejný park?

Vedeli ste, že na Komenského námestí za historickou budovou Slovenského národného divadla stál kedysi mestský park?

Ilustračný obrázok k článku Bude z parkoviska za Slovenským národným divadlom opäť verejný park?
Zdroj: Dnes24.sk

Na Komenského námestí (pôvodne Pállfyho námestie, pozn. red.), ktoré vzniklo už v 18. storočí, bol do roku 1972 verejný park. Starosta mestskej časti Staré Mesto na svojej oficiálnej webovej stránke vyjadril presvedčenie, že priestor by mohol opäť slúžiť Bratislavčanom ako verejný park.

Parkovisko pre ministerstvo

Na obdobie predsedníctva mesto tento priestor na základe žiadosti poskytlo Ministerstvu zahraničných vecí. „Následne máme záujem tento priestor zrevitalizovať a vytvoriť tu park. V súčasnosti prebieha príprava podkladov, zisťovanie inžinierskych sietí, podzemných objektov vo vlastníctve SND a pod.," informovala Bratislava24.sk hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

"Zatiaľ nie je možné poskytnúť komplexnejšie informácie, nakoľko ide o zámer mesta, ktorý je potrebné pretvoriť na konkrétny projekt. Chceme však v tomto priestore vytvoriť namiesto betónového parkoviska park,“ dodala Skokanová.

Mramorová fontána

Od roku 1912 stála v niekdajšom parku mramorová fontána s bronzovou bustou grófa Štefana Pálffyho od Alozja Rigeleho. Neskôr fontánu odstránili a v parku postavili trafiku. Parkovisko tu stojí od vybudovania prístavby SND v roku 1972.

Čítajte aj: Na Kramároch vyrastie nový oddychový park

Parkovisko na Komenského námestí
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM