Samospráva

Karlova Ves vyčistí 300 kanálových vpustov na miestnych komunikáciách

Čistenie budú mať na starosti pracovníci Verejnoprospešných služieb Karlova Ves.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves vyčistí 300 kanálových vpustov na miestnych komunikáciách
18
Galéria
Zdroj: TASR

Karlova Ves počas najbližších týždňov vyčistí kanalizačné vpusty, ktoré má v správe, teda tie, ktoré sú na miestnych komunikáciách tretej a štvrtej triedy. „Je ich viac ako 300 a v rozpočte mestskej časti je na to vyčlenených 10-tisíc eur,“ uviedol hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Pomôžu profesionáli

Čistenie budú mať na starosti pracovníci Verejnoprospešných služieb Karlova Ves. „Pri väčšom zanesení bude však potrebné pretlačiť potrubie v súvislých úsekoch kanalizácie. To už bude zabezpečovať firma vysúťažená vo verejnom obstarávaní, ktorá sa takouto činnosťou zaoberá profesionálne,“ dodal Heldes.

Pripomenul, že o priechodnosť kanalizačných vpustov na cestách prvej a druhej triedy by sa mal postarať magistrát, keďže tie sú v správe hlavného mesta.

Kanalizačné vpusty slúžia najmä na odvádzanie dažďovej vody z povrchu komunikácií. Keby neboli čistené, prietok vody v kanalizácii by sa výrazne znížil a voda by zaplavovala cesty. Vnútri kanalizačných vpustov sa nachádzajú záchytné koše. Tieto dierované nádoby slúžia najmä na zachytenie sedimentov zo zimných posypov a materiálu splaveného dažďom.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM