Futbal Šport

Futbalisti v Karlovej Vsi sa dočkajú nového trávnika na obľúbenom ihrisku

Ihriska s novým hracím podkladom by sa mali futbalisti dočkať už v sezóne 2019/2020.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti v Karlovej Vsi sa dočkajú nového trávnika na obľúbenom ihrisku
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Futbalisti v Karlovej Vsi sa dočkajú nového trávnika na obľúbenom ihrisku. Súčasný koberec je rokmi zošliapaný, vlasové vlákna sú polámané a na povrch vystupuje gumový granulát, ktorý sa teplom zlepuje.

Špičkové ihrisko

„Pred trinástimi rokmi dostali športovci špičkové futbalové ihrisko. Za tú dobu na ňom športovali stovky detí od útleho veku až po dospelosť. Dá sa povedať, že ihrisko doslova zodrali. Chceme pre nich vytvoriť minimálne porovnateľné podmienky aj naďalej. Zo svojho rozpočtu sme tento rok na rekonštrukciu vyčlenili 150-tisíc eur a výrazne pomohol aj Slovenský futbalový zväz, ktorý prispeje dotáciou vo výške 50-tisíc, za čo mu patrí naše poďakovanie,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Mestská časť Bratislava-Karlova Ves považuje priestor ihriska za obmedzujúci, a chcela by ho v budúcnosti aj zväčšiť. Súčasné ihrisko bolo odovzdané do užívania v roku 2006. Bola na ňom použitá v tom čase novinka. Trávnik sa nezasypával len kremičitým pieskom, ale aj termoplastovým granulátom.

Karloveské ihrisko bolo štvrtým v Európe a prvým na Slovensku, kde bol použitý tento granulát. Umelá tráva má v porovnaní s prírodným trávnikom výhody v kapacite zaťaženia a náročnosti údržby. Jej údržba je jednoduchšia. Avšak ani tento typ plochy nie je nezničiteľný a po rokoch záťaže ho treba vymeniť.

Karlova Ves
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM