Komunálne voľby

Kandidátka Dana Kleinert sa dištancuje od falošných volebných letákov

Falošné letáky, ktoré sa objavili v schránkach niektorých obyvateľov či pohádzané po zemi, nesú názov Skutočná Staromešťanka.

Ilustračný obrázok k článku Kandidátka Dana Kleinert sa dištancuje od falošných volebných letákov
Zdroj: Dana Kleinert FB

V Starom Meste sa objavili falošné letáky Dany Kleinert, jednej z kandidátok na starostku mestskej časti v tohtoročných jesenných komunálnych voľbách. Tá sa od letákov nesúcich sa v negatívnom duchu dôrazne dištancuje. V tejto súvislosti zároveň zvažuje podanie trestného oznámenia.

Nerobí negatívnu kampaň

„Každý, kto ma pozná, vie, že nikdy som nerobila negatívnu kampaň, nikdy by som nestavala kampaň či projekty na negatívnych základoch a ani ju robiť nebudem. Neriešim, kto kde býva, kto koho zastupuje alebo podporuje,“ uviedla Kleinert a informuje o tom aj vo videu na sociálnej sieti. Zdôraznila, že svoju volebnú kampaň má postavenú na poctivých riešeniach pre Staromešťanov. „Tak je postavená, vždy taká bude a takou aj ostane,“ poznamenala Kleinert.

Falošné letáky, ktoré sa objavili v schránkach niektorých obyvateľov či pohádzané po zemi, nesú názov Skutočná Staromešťanka. Nabádajú, aby Staromešťania nevolili v novembrových voľbách kandidátov, ktorí nebývajú v Starom Meste a kandidátov strany Smer-SD. „Kandidáti, ktorí bývajú mimo Starého Mesta, by mali mať toľko slušnosti, aby sa vzdali v prospech Dany Kleinert!“ píše sa na letákoch.

Takýto spôsob komunikácie označuje kandidátka z tímu okolo kandidáta na primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorú podporuje hnutie Progresívne Slovensko a strana SPOLU – občianska demokracia, za cudzí pre ňu. „Jednám férovo a priamo a tak to zostane. Pozícia starostky je pre mňa nástrojom k pozitívnej zmene. K tomu, aby sme mohli v Starom Meste všetci lepšie žiť, pracovať, odpočívať. Aby sme si mohli dôverovať a mali radi naše mesto,“ dodala Kleinert.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM