Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Zažite dedinu v meste, zlaté časy módy aj veľkú psiu zábavu

Cez víkend by sa malo mierne ochladiť. Vyrazte preto za zábavou nielen k vode, ale aj do centra mesta, na dedinu, či do lesoparku.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Zažite dedinu v meste, zlaté časy módy aj veľkú psiu zábavu
3
Galéria
Zdroj: TASR

Kultúrne leto v tržnici

Príďte si spestriť leto pri skvelej hudbe a inšpirovať sa krásami Slovenských hôr počas letných stretnutí pred Petržalskou tržnicou. Čakajú na vás večerné koncerty a letné kino zo série Hory, príroda a ľudia s osobnou účasťou filmárov a diskusiou po premietaní. Tento piatok bude patriť Braňovi Molnárovi a filmom Nízke Tatry – Srdce Slovenska a Žijem Dunajom.

piatok / 18:00 hod. / Petržalská tržnica, Bratská ulica / vstup voľný

bratislava – inline 2018

bratislava-inline je podujatie pre každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť – mladí, starí, jednotlivci, skupiny, rodiny s deťmi, ale aj pre cyklistov, kolobežkárov či longboardistov. Cieľom podujatia je vychutnať si Bratislavu a jej mestské časti z inej perspektívy, zažiť atmosféru a ducha mesta inak, ako v každodennom živote, na tých istých cestách, po ktorých chodíme denne do práce či do školy.

V piatok sa štartuje od Zimného štadióna O. Nepelu. Trasu na Google Maps nájdete TU.

piatok / 21:00 – 22:30 hod. / Nové Mesto

Letné blšie trhy

Priaznivci blších trhov a výhodných nákupov budú v svojom živle aj túto sobotu v Starej tržnici. Trhy otvoria už o 9:00 hod. a keďže sa v horúčavách nikomu nechce stúpať po schodoch, nájdete ich na prízemí.

sobota / Stará tržnica / od 9:00 hod.

Deň Vajnor: Dedina v meste

Na Hlavnom námestí v rámci Kultúrneho leta 2018 odštartuje v sobotu podujatie organizované mestskou časťou Vajnory „Deň Vajnor“. Zažite dedinu v meste! Zaznie dychová hudba, zahrá aj skupina Shine. Organizátori pripravili mnoho sprievodných podujatí. Uvidíte tiež školu vajnorských tradícií, Podobenku z Vajnor, ukážky tradičných ľudových remesiel aj výstavu fotografií.

sobota / Hlavné námestie / od 18:00 hod. / vstup voľný

Hody v Rohožníku

Rohožník bude celý víkend žiť Obecnými hodovými slávnosťami. Na svoje si príde každý. Okrem množstva výborného jedla sa môžete tešiť na hudobné vystúpenia, o ktoré sa postará Sima, Dara Rolins, Modus, Kali a ďalší. Viac sa dozviete TU.

sobota – nedeľa / námestie v Rohožníku / vstup voľný

Zlatý vek v Grassalkovichovej záhrade

Zaujíma vás móda aj história? Tak zavítajte v nedeľu do záhrady Prezidentského paláca. Uvidíte historické odevy z rokov 1870 – 1890. Vaše oči potešia večerné plesové róby, ale aj odevy na voľný čas (promenádové) a šport (jazdecké), módna prehliadka a krátky tanečný vstup so sprievodným komentárom o zmenách v oblasti etikety a tanečnej kultúry pred prelomom storočí. Budete sa môcť naučiť sa jednoduchý tanec, ktorý bol populárny na mestských slávnostiach práve v tomto období.

nedeľa / 18:00 hod. / Grassalkovichova záhrada / vstup voľný

Veľký psí deň

Vo Vrakuni chystajú skvelé podujatie pre milovníkov chlpáčov – Veľký psí deň. Pridať sa môže každý. S vašim miláčikom môžete súťažiť o psíka sympaťáka, zdarma vám poradí veterinárka a naučíte sa aj nové triky pri výchove a výcviku psíka. Priamo na podujatí budete mať možnosť spoznať sa so psíkmi, ktoré hľadajú nový domov.

nedeľa / lesopark Vrakuňa / od 15:00 hod. / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM