Kultúra

FOTO: Na Primaciálnom námestí je vystavené dielo Fera Guldana

Výstava má poukázať na stav spoločnosti, život v minulom režime a zločiny, ktoré neboli vyšetrené a potrestané ani po rokoch.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Primaciálnom námestí je vystavené dielo Fera Guldana
5
Galéria
Zdroj: TASR

Výtvarnú expozíciu osobnosti súčasného výtvarného diania, výtvarníka Fera Guldana, bude mať široká verejnosť možnosť vidieť v centre Bratislavy.

Červený koberec

Jeho dielo tematicky zamerané na výročie okupácie v roku 1968 bude na Primaciálnom námestí vystavené tri týždne. Otvorenie expozície sa konalo za účasti samotného autora a primátora hlavného mesta Bratislavy. Bratislava24.sk informovala Stanislava Obložinská z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska.

Výstava je zložená z dvoch objektov. Súčasťou prvého s názvom Diagnóza je červený koberec, ktorý zobrazuje časový úsek vlády komunistov po desaťročiach od roku 1968 do roku 2018. Na každom konci sa nachádza tabuľa – jedna nesie menoslov občanov zabitých okupantmi v roku 1968 a druhá s rokom 2018 upozorňuje na nevyšetrené vraždy v roku 2018.

Druhým objektom je umelecký Fotokabinet, pri ktorom sa môžu návštevníci odfotiť. Výstava má poukázať na stav spoločnosti, život v minulom režime a zločiny, ktoré neboli vyšetrené a potrestané ani po rokoch.

Výtvarník

Fero Guldan od roku 1991 pracuje ako výtvarník a publicista v slobodnom povolaní. Má za sebou aj realizácie v architektúre: v Bratislave Memoriál Chatama Sofera, kameň Karlovi Krylovi na Námestí SNP, pamätník zavraždenému bývalému policajtovi Róbertovi Remiášovi.

Je autorom ocenenia Biela vrana. Na rôznych projektoch spolupracuje so Slovenskou katolíckou charitou a so združením mentálne postihnutých Lepší svet. Mal stovky výstav na Slovensku, v európskych krajinách aj USA.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM