Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Začína sa advent na hrade, v Inchebe si zahráte stovky hier

V posledný novembrový deň otvoria svoje brány vianočné trhy na Bratislavskom hrade. Cez víkend sa môžete do sýtosti vyhrať na HRAtislave. A to zďaleka nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Začína sa advent na hrade, v Inchebe si zahráte stovky hier
9
Galéria
Zdroj: TASR

Advent na hrade

Tretí ročník Adventu na hrade sa bude niesť v rodinnej atmosfére. Čaká vás detské divadielko, Mikuláš, tvorivé dielničky a veľa ďalších aktivít pre veľkých aj malých.

Tento rok sa k tejto udalosti pripája aj Slovenské národné múzeum, ktoré bude počas nedieľ v rámci Adventu na hrade ponúkať zľavnené vstupné do súčasných expozícií.

piatok – 19. december / od 12:00 hod. / Bratislavský hrad

Burzoblšák

Burzoblšák zachráni vaše Vianoce. Chýba vám pár vianočných darčekov? Hľadáte niečo originálne? Alebo ste s nakupovaním ešte ani nezačali? To vôbec nevadí. Času je ešte dosť a jedinečných vianočných darčekov je na Burzoblšáku veľa.

Aby neboli jednotlivé blšie trhy úplne rovnaké, Burzoblšák zavádza novú tradíciu. Tematické oblečenie. Neexistuje na to vhodnejší čas než teraz, pred Vianocami! Všetci predajcovia, ale aj návštevníci tak na najbližší Burzoblšák môžu prísť vo svojom obľúbenom svetri so snehuliakom, ponožkami so Santa Clausom alebo čiapke so snehovými vločkami.

Viac sa dočítate TU.

sobota / 8:00 hod. / areál Základnej školy Pavla Marcelyho

Vianočný bazár v knižnici

Nultý ročník Vianočného bazáru petržalskej knižnice sa uskutoční na rodinnej pobočke Prokofievova 5. Tešiť sa môžete na knižný bazár, susedský blšák, vianočné dielničky pre deti, zdobenie medovníkov, ale aj na čítanie a premietanie rozprávok.

sobota / 9:00 hod. / Miestna knižnica Petržalka

Ružinovská rojnica

Už vás nebaví sa pozerať na množstvo smetí, ktoré sa povaľuje okolo našich domov a ulíc? Na poslednej brigáde tento rok sa obyvatelia zamerajú na jazero Rohlík a okolie (Trávniky či park A. Hlinku) a vyzbierajú plošne všetky smeti na celom území. Brigáda nebude fyzicky náročná, preto sú vítané aj rodiny s deťmi alebo psičkári aj so psami.Náradie, vrecia na smeti a rukavice budú zabezpečené, vítané sú však aj vlastné.

V prípade snehu sa rojnica ruší. Prvý krát v histórií rojníc sa zúčastní rojnice aj starosta mestskej časti.

sobota / 10:00 – 13:00 hod. / jazero Rohlík

Vône, chute Vianoc v kaštieli

Zažite predvianočné prípravy pred príchodom panstva v malackom kaštieli. Sprievodcovia v historických kostýmoch vás zoznámia s tým, ako trávila vianočné sviatky šľachta a ako ich poddaní. Porozprávajú vám o tradičných zvykoch a jedlách našich predkov, ktoré sa spájajú s týmto obdobím. Do predvianočných príprav sa budú môcť zapojiť malí návštevníci prostredníctvom tvorivých dielní „Malí remeselníci“.

S drotárkou Lenkou Vrabcovou si budú môcť vyrobiť vianočné ozdoby z drôtu a s Evou Švorcovou zas tradičné ozdoby zo šúpolia. Všetci čo radi pečú, si budú môcť upiecť svoje vianočné pečivo v improvizovanej kniežacej kuchyni.

Treba pamätať na to, že priestory kaštieľa sú chladné a je potrebné sa primerane obliecť.

sobota / 16:00 hod. / Kaštieľ, Malacky

HRAtislava

Tento víkend sa v Inchebe budete môcť zahrať stovky hier. Či rodiny, partie mladých i životne pokročilejších, deti, introverti aj extroverti. Príjemnou výhodou sú desiatky milých vysvetľovačov z iHRYska, ktorí vás naučia pravidlá či pomôžu vybrať tú vhodnú hru. Už desiaty ročník najhravejšieho podujatia na Slovensku prinesie aj zaujímavý doplnkový program.

sobota – nedeľa / 10:00 – 19:00 hod. / Incheba Expo Aréna / na samotnú HRAtislavu nie je žiadne vstupné, ale dostanete sa na ňu iba cez vianočné trhy v Inchebe, na ktoré budete musieť mať vstupenku za 2 eurá

Beh 2. míle

Nenechajte si ujsť beh s niekoľkoročnou tradíciou, ktorý organizuje Sri Chinmoy Marathon Team. Získal si svoju popularitu, čoho dôkazom je aj hojná účasť registrovaných bežcov (štandardne okolo 100). Registrácia je bezplatná.

nedeľa / 9:30 hod. / Areál kúpaliska Kuchajda

Advent v Ružinove

Príďte každú decembrovú nedeľu pred Dom kultúry Ružinov zapáliť symbolické sviece na adventnom venci a vychutnať si čaro betlehemu. Pripravený je kultúrny program. Účinkuje Katka Ivanková.

nedeľa / 16:00 hod. / pred Domom kultúry Ružinov

Kam v Bratislave zadarmo
9
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM