Rôzne Správy

FOTO: Na Hlavnom námestí sa rozsvietením stromčeka začali bratislavské Vianočné trhy

Na Hlavnom a Františkánskom námestí otvorili v piatok vianočné trhy. Kultúrny program Vianočná Bratislava prinesie Mikuláša v Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava aj Vianočný les pri Primaciálnom paláci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Hlavnom námestí sa rozsvietením stromčeka začali bratislavské Vianočné trhy
7
Galéria
Zdroj: TASR

V centre Bratislavy sa dnes (23. novembra) začali mestské vianočné trhy. Na Hlavnom a Františkánskom námestí ich slávnostne otvorili spolu s rozsvietením 14-metrového vianočného stromčeka. Trhy potrvajú do 22. decembra. Ich súčasťou bude aj kultúrny program Vianočná Bratislava.

Stromček z Rače

Hlavné námestie zdobí rozžiarený vianočný stromček. Je to 30 rokov starý a 14 metrov vysoký smrek pichľavý a mestu ho podaroval obyvateľ z mestskej časti Rača. Magistrát ho na námestie inštaloval už začiatkom novembra.

Od minulého týždňa (16. novembra) vládne vianočná atmosféra aj na susednom Hviezdoslavovom námestí, kde sú do 22. decembra Staromestské vianočné trhy.

Na tohtoročných mestských vianočných trhoch je 99 stánkov, z toho 72 stánkov na Hlavnom námestí a 27 stánkov na Františkánskom námestí. Všetky stánky predávajúce občerstvenie budú otvorené od 10:00 do 22:00 hod., stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky budú otvorené do 20:00 hod.

Bratislava je verná tradícii

„Teším sa, že z vianočných tradícií v našom hlavnom meste neupúšťame a aj tento rok bude svietiť vianočný stromček ako symbol Vianoc na Hlavnom námestí. Okrem vianočných stánkov s občerstvením sa môžu Bratislavčania tešiť aj na bohatý kultúrny program, s ktorým im bude čakanie na Vianoce rýchlejšie ubiehať,“ povedal končiaci primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vianočné trhy na Hlavnom námestí
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM