Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Víkend v meste prinesie pravé jesenné radovánky

Z tekvicového hodovania sa môžete vybrať na skvelú šarkaniádu. Deti zabaví aj veľký októbrový Festík.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Víkend v meste prinesie pravé jesenné radovánky
5
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalské Počúvadlo

V petržalskej knižnici sa budú čítať výborné knihy a počúvať znamenitá hudba. Ukážky z diel pôvodnej slovenskej a prekladovej tvorby budú čítať tváre slovenskej umeleckej scény, knižného sveta a tváre petržalskej knižnice. Maratón sa uskutoční v pobočke knižnice na Prokofievovej ulici. Môžete tiež súťažiť o krásne knihy.

piatok / knižnica na Prokofievovej ul. / od 16.00 do 22.00 hod. / vstup je voľný

Október Festík

Najveselší detský festival nájdete v sobotu v nákupnom centre na Zlatých pieskoch. Na jednom mieste Vaše deti uvidia hudobné a tanečné vystúpenia obľúbených interpretov a zabavia sa na bohatom sprievodnom programe počas celého dňa. Tešiť sa na môžete na Smejka a Tanculienku, tanečnú show v podaní úspešnej tanečnej školy La Portella, interaktívny koncert a krst nového CD Mici a Mňau Sestričky, kúzelnícku show obľúbeného detského zabávača Petra Šestáka, tvorivé dielničky IKAMIGO a ďalšie vystúpenia.

sobota / Shopping Palace Zlaté piesky / od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný / viac TU

Trh Piac Markt

Pravidelný potravinový trh – Trh Piac Markt zaplaví v sobotu Starú tržnicu. Nakúpiť môžete produkty od regionálnych farmárov a producentov. Najmenší sa môžu tešiť i na sprievodné divadelné predstavenie.

sobota / Stará tržnica / od 9:00 do 15:00 hod.

Tekvicové hodovanie

Príďte si vychutnať pravú jesennú atmosféru, dozdobiť jesennú výzdobu v novootvorenom Landererovom parku na Šafárikovom námestí, vytvoriť si vlastný svietnik alebo hallowenský klobúk, vyrezať si svoju vlastnú tekvicu. Súčasťou programu bude diskotéka a divadielko pre deti. S divadlom z klobúka sa prenesiete do sveta mágie a kúziel. Tekvicu, ktorú poskytne mestská časť, si môžete odniesť alebo ňou dozdobiť jesennú výzdobu v parku.

sobota / Landererov park / od 15:30 hod. / vstup voľný

Šarkaniáda v Lamači

Rodičia a deti sa môžu prísť zabaviť na skvelú šarkaniádu v Lamači na lúke na ulici Na Barine. Bude sa súťažiť o naj šarkana a zažijete veľa skvelej zábavy. Vyhrať môže každý.

sobota / lúka na ulici Na Barine / 15:00 hod. / vstup voľný

Otvorenie detského kútika

Mestská časť Bratislava – Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú malých aj veľkých Ružinovčanov na slávnostné otvorenie nového Ružinovského detského kútika. Otvorí ho starosta Ružinova Dušan Pekár slávnostným prestrihnutím červenej pásky o 11:30 hod. Návštevníkov privíta sprievodca Ružinovského detského kútika škriatok Matej.

Deti sa môžu tešiť na animačný program, súťaže a tance. Nebude chýbať ani slávnostná torta, detský bar plný džúsov a zdravých koláčov. Fantáziu budú môcť drobci zapojiť v kútiku na maľovanie a vystrihovanie či pri skladaní veľkých puzzle na rozvíjanie tvorivosti.

nedeľa / Dom kultúry Ružinov / od 11:30 hod. / vstup je voľný

100. výročie založenia ČSR v .klube pod lampou

Diskusia k vzniku Československa s bohatým programom. Hey, Slovaks! je názov výstavy reportážnych fotografii. Na vernisáži bude uvedená publikácie z cesty po USA reportérov Borisa Németha a Michala Novotu. Súčasťou podujatia bude aj diskusia k premiére inscenácie Projekt 1918 v Činohre SND a tiež .pod lampou LIVE – diskusia Štefana Hríba o Československu so zaujímavými hosťami.

nedeľa / klub .pod lampou / od 18:00 hod.

Kam v Bratislave zadarmo
5
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM