Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Víkend sa ponesie v znamení objavovania a histórie

Cez víkend sa nám síce trošku ochladí, to by vás ale nemalo odradiť od vychutnávania si života v hlavnom meste. Bude to objavovanie alebo vychutnávanie dobrôt?

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Víkend sa ponesie v znamení objavovania a histórie
7
Galéria
Zdroj: Stará tržnica

Street Food Park

Vychutnajte si ešte dnes dobroty z februárového Street Food Parku. Odohráva sa vo vnútri Starej tržnice. Čakajú na vás Crumpels, Poutinerie, Folcík- Pojazdná kaviareň, Foodstock, Foodcar selaví, Glutenfreeaks, Laco burgers foodtruck, Nyc corner, Petite creperie, Philly cheesesteak, Poľná kuchyňa, Trhance jak párance, Sabor peruano, Sigelsberg cider, Sodabar, Vínomobil a Wowffle.

piatok / 12:00 – 22:00 hod. / Stará tržnica

Blší trh a Trh – Piac – Markt

Milí priaznivci blších trhov a výhodných nákupov. Navštívte blší trh aj v Starej tržnici počas sobotných trhov. Otvára sa o 9:00 hod. a vstup je tradične zdarma. Na prízemi Trh-Piac-Markt bude o 11:00 hod. detské divadielko.

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / od 9:00 hod. / Stará tržnica

Dlhá ulica od Laurinskej brány

Bratislavská organizácia cestovného ruchu vás v rámci Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pozýva na bezplatnú tematickú vychádzku. Dnešná Laurinská ulica názvom aj tvarom pripomína bývalú Laurinskú bránu. V stredoveku bola súčasťou najdlhšej ulice Starého mesta. Mnohé domy s pasážami, paláce, banky, obchody, reštaurácie, ale napríklad aj divadlo evokujú niekdajší mestský život v Bratislave. Sprevádzať bude Katarína Gašparová.

sobota / 10:00 hod. / miesto stretnutia: pri studni na Primaciálnom námestí, trvanie: 1,5 hod.

Ženské osobnosti Bratislavy

Bratislavská organizácia vás v rámci Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pozýva na bezplatnú tematickú vychádzku. Počas prechádzky uličkami Starého mesta si pripomeniete nevšedné, často veľmi dojímavé životné príbehy obdivuhodných žien – rodáčok a obyvateliek Bratislavy, ktoré zanechali výraznú stopu v kultúre, v priemysle, vo vzdelávaní a v športe. Sprevádzať bude Ľubomíra Černáková

sobota / 14:00 hod. / miesto stretnutia: pri Morovom stĺpe na Rybnom námestí, trvanie: 1,5 hod.

Fenomén Slavín

Bratislavská organizácia vás v rámci Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pozýva na bezplatnú tematickú vychádzku. Prehliadka najväčšieho vojnového pamätníka v strednej Európe ponúka okrem informácií o jeho budovaní a spomienok na časy pionierskych sľubov aj nový pohľad na tento, dodnes jeden z najvýraznejších monumentov Bratislavy, ku ktorému patrí aj vojenský cintorín. Sprevádzať bude Ľubomíra Černáková.

nedeľa / 14:30 hod. / miesto stretnutia: pred vstupným schodiskom pamätníka Slavín, trvanie: 1,5 hod.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku a Instagrame.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM