Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: V meste si na knihomoľov posvietia knižničné hliadky

Na verejných priestranstvách budete môcť tento týždeň stretnúť knižničné hliadky, v nákupnom centre vás ohromí obrovská panoramatická rotunda.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: V meste si na knihomoľov posvietia knižničné hliadky
Zdroj: TASR

Týždeň slovenských knižníc

Týždeň slovenských knižníc v Staromestskej knižnici na Panenskej 1 sa ponesie v znamení odpustenia sankčných poplatkov za nedodržanie výpožičnej lehoty a bezplatných zápisov nových čitateľov (4. marec 2019 – 15. marec 2019).

Na verejných priestranstvách budete môcť stretnúť knižničné hliadky. Ak vás prichytia, že práve niečo čítate, ponúknu vám možnosť bezplatného zápisu do knižnice.

do nedele 10. marca / Staromestská knižnica – pobočka Panenská

Panoramatická rotunda

Zažite autentickú atmosféru polárnych ciest. Po vstupe do rotundy vás obklopí panoramatická fotografia s dĺžkou viac než 17 metrov a výškou 4 metre, uvidíte 70 m2 nádhernej Zeme kráľovnej Maud – v januári 2019 ju pri ceste na južný pól navštívila prvá slovenská expedícia pod vedením najscestovanejšieho Slováka Ľuboša Fellnera.

Rotunda má priemer 6,5 metra. Jej výroba zabrala viac než 200 hodín a zúčastnilo sa jej deväť firiem. Bez samotnej plachty a rolovacích dverí váži konštrukcia viac než 1 130 kg.

V nákupnom centre si tiež môžete pozrieť unikátnu výstavu fotografií z ciest od severného po južný pól (pred predajňou Fotolab CEWE v Eurovei počas marca) a fotoknihu s výberom 40 najkrajších fotografií z polárnych ciest.

do pondelka 11. marca / Eurovea

Divadelný darček k MDŽ

Starosta mestskej časti Bratislava – Ružinov ,Cultus Ružinov a Divadlo Komédie srdečne pozývajú všetky Ružinovčanky pri príležitosti Medzinárodného dňa žien na komediálne divadelné predstavenie Letná noc.

Vstup na divadelné predstavenie Letná noc je zadarmo pre dámy s trvalým bydliskom v Ružinove. Vstupenky na predstavenie „Letná noc“ si môže zadarmo vyzdvihnúť každá obyvateľka s trvalým bydliskom v Ružinove na recepcii v DK Ružinov, Ružinovská 28, každý deň od 7:00 do 22:00 hod. Kapacita je obmedzená.

štvrtok / 19:00 hod. / Dom kultúry Ružinov, Ružinovská 28

Bystro narodeniny

Pomaly sa blížia druhé narodeniny Bystra, a tak vás pozýva spoločne to osláviť vo veľkom štýle. Čaká nás vege jedlo, zábava a hudobní hostia: kapela Červený bicykel a Alex Kelman.

štvrtok / 19:00 – 22:00 hod. / Bystro – Komunitná Obývačka, Karpatská 3

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM