Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Hodujte na piknikoch a objavujte krásy našej prírody

Víkendové menu bude opäť pestré! V Bratislave sa bude hodovať, degustovať, objavovať aj súťažiť. Neseďte doma a užívajte si Bratislavu plnými dúškami.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Hodujte na piknikoch a objavujte krásy našej prírody
8
Galéria

Trh na Zámockej

Na Zámockej ulici vás čaká kvalitný nákup od lokálnych handmade tvorcov. Tešiť sa môžte na rôzne šperky, dekorácie do bytu, prírodnú kozmetiku, chutné dobroty a oveľa viac. Nebude chýbať ani sprievodný program pre deti – tvorivé dielničky či maľovanie na tvár. Pripravené budú aj workshopy ako výroba balzamu na pery, tvorba kvetinovej čelenky a iné.

Zrelaxovať budete môcť v chill zóne jemnou masážou dekoltu, hlavy či rúk. Svoje telo môžte ozdobiť krásnymi motívmi prírodnou hennou.

piatok 16:00 – 20:00 hod., sobota 11:00 – 17:00 hod. / Karamulo ateliér na Zámockej ulici 26 / vstupné je dobrovoľné

Trh – Piac – Markt

Trh v Starej tržnici ponúka sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy, ako aj kvalitné špeciality z krajín vzdialenejších. Kúpiť si tu môžete sezónne ovocie a zeleninu, mäsové a mliečne výrobky, pečivo, cukrovinky a iné delikatesy, nápoje.

Kadžú sobotu o 11:00 hod. sa na poschodí koná Detské divadielko, k dispozícii je aj detský kútik.

Trh dopĺňa sprievodný program plný edukačných aj zábavných aktivít pre deti i dospelých, pravidelné burzy, divadelné predstavenia pre deti, ako aj rôzne príležitostné tvorivé dielne a prednášky.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica

Vtáctvo Devínskej kobyly

Príďte zistiť, aká rozmanitá je vtáčia ríša a príroda vôbec, oslávte aj tohoročný Svetový deň sťahovavého vtáctva. Osvojte si tipy na rozoznanie viacerých druhov vtáctva, pozorujte zaujímavé druhy dravcov, exotických včelárikov a mnohých ďalších operencov. Spoznáte tiež zaujímavé druhy rastlín a živočíchov typické pre oblasť Devínskej Kobyly.

Trasa pre rodiny s menšími deťmi povedie cez Sandberg, Weitov lom a späť, program je prispôsobený deťom a bude trvať približne 2 hodiny. Pre deti bude pripravený interaktívny program.

Trasa pre ostatných účastníkov povedie cez Sandberg, Weitov lom, lesostepnými a lesnými časťami Devínskej Kobyly. Exkurziu s trvaním približne 3 hodiny ukončíme v Devíne – pri hradnom brale. Z oboch trás je možné sa odpojiť aj skôr a zísť na zastávku MHD/parkovisko.

Exkurziu ukončíte pri Devínskom hradnom brale, kde hniezdi napríklad sokol myšiar.

Prineste si vhodnú obuv i oblečenie a ďalekohľady. Niekoľko ďalekohľadov si bude možné zapožičať priamo na mieste.

sobota / 9:30 hod. / pri náučnej tabuli pri Sandbergu (z Devínskej Novej Vsi pôjdete po ulici Slovinec)

Sobotná degustácia v Oáze

V tajomnom sklenníku v Starej tržnici vznikla koncom minulého roka Oáza, kde dostávajú zničené rastlinky druhú šancu na život a nechcené nový domov. V sobotu sa tu môžete zastaviť na misku čaju v čajovom ateliéri v Oáze. Piť sa bude výber čerstvých čajov, ktoré budú aj na predaj.

sobota / 10:00 – 15:00 hod. / Stará tržnica / vstupné je dobrovoľné

Stavanie Urban Bambu

Príďte zažiť niečo, čo ste ešte nezažili a priložte ruku k spontánnemu eko-architektonickému dielu. Nenechajte si ujsť unikátny multi-kultúrny umelecký performance a workshop Urban Bambu. Budete upcyklovať plechovky a plastové fľaše (1,5 – 2-litrové), aby ste postavili mestskú dočasnú bambusovú štruktúru.

Vstup je voľný, resp. dobrovoľný, jedinou podmienkou je doniesť aspoň 5 plastových fliaš, príp. vlastné nožnice.

sobota / 11:00 hod. / Co-Workshop Bratislava, Karpatska 3 / vstup voľný

Modranský piknik

Atmosféru zlatých rokov zo začiatku minulého storočia oživí opäť Modranský piknik. S noblesou a gráciou otvoríte piknikové koše, zaznejú swingové melódie a lúka Otčenáška v Harmónií sa rozžiari a roztancuje. Čaká na vás staré, ale stále jaré podujatie, ktoré si zamilujete.

Podrobný program nájdete TU.

sobota / 13:00 hod. / lúka Otčenáška, Modra – Harmónia / vstup voľný

Míľa pre mamu na Kuchajde

Míľa pre mamu je veľká oslava Dňa matiek na Kuchajde. Symbolickú míľovú prechádzku pre mamu môže prejsť každý – pešo, na bicykli, s dieťatkom v kočíku alebo na pleciach. Za splnenie úloh na jednotlivých stanovištiach dostávajú návštevníci pečiatku. Na konci trasy vás čaká odmena.

sobota / 15:00 – 18:00 hod. / Kuchajda / vstup voľný

Kam v Bratislave zadarmo
8
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM