Kultúra

Už v nedeľu čaká Bratislavu festival POMALO, ktorý bude hovoriť o udržateľnosti

Medzi hosťami bude módna návrhárka Kamila Vodochodská, ktorá prezradí ako na efektívny šatník a dizajnérka Alžbeta Irhová, ktorá porozpráva o móde cez príbeh odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Už v nedeľu čaká Bratislavu festival POMALO, ktorý bude hovoriť o udržateľnosti
17
Galéria
Zdroj: POMALO

Festival udržateľnosti POMALO sa po úspešnom pilotnom ročníku vracia do Starej tržnice a aj tentokrát sa upriami na témy slow fashion, zero waste, etickej módy, udržateľného dizajnu, fair trade, eko, bio a vegan.

Zaujímaví hostia

V nedeľu 12. mája ponúkne návštevníkom bohatý celodenný program, v ktorom nebude chýbať prezentácia predajcov a organizácií, inšpiratívne prednášky a kreatívne workshopy. Medzi hosťami festivalu bude aj módna návrhárka Kamila Vodochodská, ktorá prezradí ako na efektívny šatník a dizajnérka Alžbeta Irhová, ktorá porozpráva o móde cez príbeh odpadu. Obe budú rozprávať o svojich skúsenostiach s módnym priemyslom a spôsoboch, ako upraviť svoj šatník a nakupovacie návyky.

POMALO je hnutie za trvalo udržateľný spôsob života, ktoré prostredníctvom festivalu v Starej tržnici prinesie prehliadku zodpovednej módy a pomalého životného štýlu. Festival udržateľnosti je výberové predajné podujatie, ktoré sa sústredí na vzdelávanie a popularizáciu tém podporujúcich zodpovedný spôsob života. Na jednom mieste ponúkne inšpiratívne idey, nové prístupy, kvalitné lokálne produkty, ich príbehy a všetko pre váš pomalý životný štýl.

Spoluorganizátormi a garantmi podujatia sú organizácia Fashion revolution, IPRUM (Inštitút pre rozvoj udržateľnej módy), INCIEN (Inštitút cirkulárnej ekonomiky) a Nosene.

Festival udržateľnosti POMALO sa uskutoční v nedeľu 12. mája od 9:00 – 19:00 hod. v Starej tržnici. Vstupenky budú na mieste stáť 3 eurá, v predpredaji eurá. v predpredaji. Deti do 12 rokov majú vstup na podujatie zadarmo.

Festival POMALO
17
Galéria
Zdroj: POMALO

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM