Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Na Devíne sa bude bojovať a popíjať kvalitné ríbezľové víno

Prvý júlový víkend sa ponesie v znamení hodovania, histórie a spoznávania, ale aj ekologického zmýšľania. Nenechajte si ujsť obľúbené podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Na Devíne sa bude bojovať a popíjať kvalitné ríbezľové víno
10
Galéria

Maxišach

Získajte nový zážitok z šachu pri hre na šachovnici v dlažbe na Hviezdoslavovom námestí pri altánku.

piatok od 15:00 do 20:00 hod., sobota a nedeľa od 14:00 do 20:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie

Rytieri na Devíne

Hrad Devín si pamätá mnohé udalosti – krásne a povznášajúce, ale i kruté a nemilosrdné. Vojna nikdy nepriniesla radosť a prospech, ale ľudstvo sa vždy nechávalo strhnúť do jej šialeného víru. No v čase mieru sa ľudia o to radostnejšie opájali životom, umením a všetkým, čo svet ponúka.

Na začiatku prázdnin sa uskutoční ďalšie skvelé podujatie Rytieri na Devíne. Tentoraz sa ponoríte do čias uhorsko-osmanských vojen. Vojny samotné, ako aj mierové obdobia medzi nimi, výrazne ovplyvnili históriu našich území. Príďte si pripomenúť toto búrlivé obdobie.

sobota / 10:00 hod. / Hrad Devín

Ríbezľový Devín

Túto sobotu sa v atraktívnej historickej mestskej časti Devín bude konať už štvrtý ročník kulinárskeho podujatia Ríbezľový Devín. Podujatie propaguje tradíciu pestovania ríbezlí a výroby kvalitného ríbezľového vína na Devíne.

sobota / 10:00 hod. / Hrad Devín

Japonský deň

Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike pozýva na jedinečné podujatie pod názvom „NATSUMATSURI 2019 – Japonský deň na festivale Bratislavské kultúrne leto a hradné slávnosti 2019“, ktoré je organizované v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom. Uvidíte tradičné japonské odevy, čajový obrad, spoznáte príbehy o šógi a go s krátkymi ukážkami hier, prezentáciu o japonskom plemene psov šiba inu, výstavu bonsajov a veľa iného.

Kompletný program nájdete TU.

sobota / 13:30 – 20:00 hod. / Hlavné námestie a Nádvorie Starej radnice v Bratislave

Prvý Vajnorský Swap

Príďte si vymeniť svoje oblečenie na Prvý Vajnorský Swap. Prineste niečo zo svojho šatníka, čo už dlhšie nenosíte a odneste si domov neokukané kúsky. A to všetko bez ekologickej stopy.

Dôležité je, aby veci boli nepoškodené, čisté a voňavé, no najmä také, ktoré sa nehanbíte darovať ani kamoškám. Priniesť môžete maximálne osem kúskov. Doma nechajte detské oblečenie, topánky, spodné prádlo a bižutériu. Časť vecí sa zrecykluje a časť vecí bude venovaných tým, ktorí to potrebujú.

sobota / 14:00 hod. / Dom Kultúry Vajnory

zdroj: CityLife.sk

Kam v Bratislave zadarmo
10
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM