Kultúra

Ríbezľový Devín ponúkne najkvalitnejšie vína z červených aj čiernych ríbezlí

Okrem vína si môžete pochutnať aj na ríbezliach s cukrom, džemy, sirupy, rôzne pečené dobroty a iné výrobky z ríbezlí.

Ilustračný obrázok k článku Ríbezľový Devín ponúkne najkvalitnejšie vína z červených aj čiernych ríbezlí
3
Galéria
Zdroj: PartyLive.eu

Túto sobotu sa v atraktívnej historickej mestskej časti Devín bude konať už štvrtý ročník kulinárskeho podujatia Ríbezľový Devín.

Vína z červených aj čiernych ríbezlí

Podujatie propaguje tradíciu pestovania ríbezlí a výroby kvalitného ríbezľového vína na Devíne. „V roku 1922 tu založil miestny obyvateľ Alois Sonntag veľkovýrobu ríbezľového vína. Na Slovensku mal desiatky odberateľov, reštaurácií a krčiem a ríbezľové víno vyvážal aj do zahraničia. Jeho ríbezľový vermut získal zlatú medailu na výstave v Paríži. Odvtedy sa devínsky ríbezlák stal fenoménom, známym široko – ďaleko,“ Priblížil vinár Augustín Mrázik, producent kvalitného devínskeho ríbezľového vína, ktorý sa dlhodobo usiluje o záchranu tradície výroby tohto vína na Devíne.

Okrem predaja a degustácie najkvalitnejších vín z červených aj čiernych ríbezlí od vinárov nielen z Devína, budú na podujatí na predaj aj ríbezle s cukrom, džemy, sirupy, rôzne pečené dobroty a iné výrobky z ríbezlí. Okrem toho bude k zahnaniu hladu aj bohatá ponuka mäsitých aj bezmäsitých sladkých i slaných jedál. Hitom bude už tradične výnimočný ríbezľový burčiak!

Hudobný program

„Súčasťou rôznorodej gastronómie bude už tradične bohatý hudobný program ladený v štýle swingu a kultúry 20. – 30. rokov 20. storočia. Dôvodom je jednak historická lokalita Devína, ale hlavne to, že tradície výroby v Bratislave presláveného Devínskeho ríbezláku siahajú práve do obdobia prvej ČSR. Na podujatí bude teda znieť swingová hudba známych Funny Fellows alebo tanečné kreácie moravského združenia Swingstones," povedal organizátor podujatia Maroš Mačuha.

Hudobným vrcholom bude už tradične DJ-ovské duo Malalata, ktoré každý rok roztancuje pod Devínom návštevníkov v rytme balkan beats. Na podujatí bude možnosť vidieť až 50 historických cyklistov v dobovom oblečení v rámci sprievodného programu Velo orbis, na ktorom sa zúčastňujú aj nadšenci z okolitých štátov.“

Podujatie sa bude konať v sobotu 6. júla 2019 od 10:00 do 21:00 hod. na parkovisku a športovom ihrisku pod Hradom Devín.

Ríbezľový Devín
3
Galéria
Zdroj: PartyLive.eu

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM