Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Odvezte sa Vianočnou električkou a privítajte Mikuláša

Prvý decembrový týždeň v Bratislave bude čarovný. Adventný čas spestrí jazda rozžiarenou Vianočnou električkou, Mikuláš zabaví deti aj dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Odvezte sa Vianočnou električkou a privítajte Mikuláša
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Každý môže pomáhať!

Dobrovoľníčka z Nadácie Integra, ktorá strávila pol roka ako učiteľka v Etiópii a humanitárne pracovníčky, ktoré sa na plný úväzok venujú pomoci ľuďom v rozvojových krajinách, budú rozprávať o pomoci napríklad v Keni, Etiópii, Iraku či Južnom Sudáne. Do diskusie, ako Slováci pomáhajú v rozvojových krajinách, sa môžete zapojiť aj vy.

pondelok / 17:30 hod. / Karloveská knižnica

Vianočný Fotopondelok

Podujatie sa odohrá v oddychovo-spomienkovom štýle s odbočkou k literatúre. Moderátori, ktorí sú fotografmi, predstavia ich aktuálne projekty. Hosťom programu bude spisovateľ a hudobník Márius Kopcsay, ktorý predstaví úryvok zo svojej literárnej tvorby. Prvýkrát použije aj pianíno.

pondelok / 19:00 hod. / SNG

Ľadové kráľovstvo

Divadelno-muzikálové prevedenie obľúbenej rozprávky Frozen – Ľadové kráľovstvo poteší všetkých návštevníkov. Talentované herečky Andrea Somorovská (Elza) a Lucia Bugalová (Anna), ktoré aj nadabovali a naspievali slovenskú verziu animovaného filmu, predstavia známy príbeh dvoch sestier. Na Hlavné námestie príde aj snehuliak Olaf v nadživotnej veľkosti. Zaznejú piesne z nového filmu Vianoce s Olafom.

utorok / 16:00 hod. / Hlavné námestie

Mikuláš poteší menších i väčších

Mikuláš s anjelom a čertom zavítajú v Ružinove aj do reštaurácie Planetka. Okrem zábavy prinesú darčeky a rozsvietia vianočný stromček.

streda / 17:30 hod. / Planetka (Drieňová 37)

Bradatého deduška Mikuláša stretnete aj v Parku A. Hlinku. Pre deti z Ružinova pripravil sladkosti a dobrú zábavu.

štvrtok / 17:00 hod. / Park A. Hlinku

Mikuláš dorazí na Staromestské vianočné trhy aj Hlavné námestie spolu s anjelom a čertom. Tešiť sa môžete na súťaže, tvorivé aktivity a rozdávanie mikulášskych dobrôt.

štvrtok / 16:00 hod. / Hviezdoslavovo námestie / 15:00 hod. / Hlavné námestie

Svoju petržalskú púť odštartuje Mikuláš na Ovsišskom námestí, odtiaľ pôjde ulicami Petržalky, s deťmi sa stretne na Námestí republiky, kde nebude chýbať zaujímavý program, divadielko a hudba.

štvrtok / 17:00 hod. / Námestie republiky

Mikuláš zavíta počas týždňa aj do Dúbravky. Nebude chýbať skvelá zábava či darčeky, rozsvieti aj vianočný stromček. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie bude konať v modrej sále Domu kultúry Dúbravka.

štvrtok / 17:00 hod. / pred DK Dúbravka

V kine Lamač sa taktiež uskutoční stretnutie s Mikulášom. Najmenších poteší premietanie detskej rozprávky Luis a ufóni.

štvrtok / 17:30 hod. / kino Lamač

Vianočná električka

Atmosféru najkrajších sviatkov v roku doplní aj tento rok rozprávkovo vyzdobená Vianočná električka. Interiér s krbom a hrajúcimi koledami vyrazí do ulíc na Mikuláša. Vianočná električka bude jazdiť na trase: Historická budova SND (Jesenského) – Nám. SNP – Kapucínska – Chatam Sófer – Most SNP – Jesenského.

od štvrtka 6. do nedele 30. decembra (s výnimkou 24. a 25. decembra) / od 16:00 do 20:00 hod. (počas víkendov od 10:00 do 20:00 hod.) / bezplatné jazdy

Klub astronómov

Voľnočasová aktivita pre záujemcov o vesmír, astronómiu a pozorovanie oblohy sa koná každý druhý štvrtok popoludní v čase zaujímavých astronomických úkazov.

štvrtok / 17:00 hod. / Slovenské národné múzeum

Mikulášske tvorivé dielne

Komunitné tvorivé popoludnie poteší mladších i starších. Budete si môcť vyskúšať tradičné techniky zdobenia i spolu vytvoríte medovníkové variácie. Deti poteší aj sladké prekvapenie, ktoré dostanú od Mikuláša.

piatok / 17:00 hod. / SD Prievoz

Kam v Bratislave zadarmo
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM