Rôzne

Kam v Bratislave zadarmo: Objavte vôňu chlebíka a chuť kávových zŕn v netradičnej podobe

Jarné počasie volá na čerstvý vzduch aj uprostred pracovného týždňa. S partiou si môžete zahrať petanque či stretnúť sa na zaujímavých podujatiach s bezplatným vstupom.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Objavte vôňu chlebíka a chuť kávových zŕn v netradičnej podobe
6
Galéria
Zdroj: TASR , Pixabay.com

Ako sa robí svetová kultúra a umenie

Ako sa robia svetové filmy na Slovensku? V utorok sa to dozviete od oceňovaného režiséra a animátora Andreja Kolenčíka z Admiral Films.

Chodíte na Pohodu alebo festival Atmosféra? Zaujíma vás ako sa takéto festivaly organizujú? A ako vôbec nalákajú veľké svetové mená z hudobného priemyslu, aby prišli na Slovensko? Katka Hittrichová z Pohoda Festival a Grétka Pavlovová z Festival Atmosféra vám to prezradia.

Každý utorok, v priestoroch HubHub Twin City C na vás budú čakať drinky a niečo pod zub, skvelá partička ľudí, interaktívne prednášky a workshopy. Všetko zadarmo.

utorok / 17:00 – 20:00 hod. / Twin City C

Petanque na čerstvom vzduchu

Petanque je francúzska spoločenská hra pre dve 1–3 členné družstvá, ktoré sa snažia umiestniť gule čo najbližšie k cieľu, ktorý tvorí drevená gulička, tzv. prasiatko. Princíp hry je veľmi jednoduchý, ale dokonalé zvládnutie techniky a taktiky vyžaduje pravidelný tréning. Príďte si zahrať, pravidelne každú stredu o 10:00 na Kuchajde pri Nákupnom centre Polus.

streda / 10:00 hod. / Kuchajda

Náboženstvá pod drobnohľadom

Prednáška z cyklu Náboženstvá pod drobnohľadom sa zameria na Japonsko, ktoré je charakteristické množstvom atraktívnych náboženských tradícií.

Cieľom prednášky je priblíženie prostredia japonských chrámov a svätýň, na príkladoch ktorých bude ilustrovaná rôznorodosť japonských náboženských tradícií, ich myšlienkové pozadie aj vzájomné prepojenie.

streda / 17:30 hod. / Univerzitná knižnica v Bratislave, Seminárna sála, Klariská 5

Chlieb náš každodenný

Ústredie ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV) pozýva všetkých priaznivcov veľkonočných zvykov a remeselnej výroby na podujatie Veľká noc v ÚĽUV-e.

Okrem prezentácie remesiel s veľkonočnou tematikou, tvorivej dielne a hudobno-tanečných vystúpení je pre záujemcov pripravený aj sprievodný program na tému Chlieb náš každodenný, ktorý poodhalí spojitosť medzi výrobou chleba a ľudovou umeleckou výrobou. V priestoroch Galérie ÚĽUV porozpráva návštevníkom o tradícii spojenej s pečením chleba o 17.00 hod i renomovaná etnologička Rastislava Stoličná.

štvrtok / od 14:00 – 18:00 hod. / Dvor remesiel a predajňa Úľuv, Obchodná 64

Trh s vôňou kávy

Kávomilci a fanúšikovia kávy sa vo Fresh Market-e stretnú už po piaty raz. Opäť sa môžete tešiť na čerstvo praženú kávu zo slovenských pražiarní i výberové kávy zo zahraničia. Máte radi espresso, cappuccino alebo dávate prednosť alternatívnym prípravám?

A čo viac, kávové zrnko tu nájdete v rôznych formách a podobách – aj ako kávovú kozmetiku, cheesecake, likér alebo aj kávové pivo. Fresh Market bude opäť kávový.

piatok – sobota / 10:00 – 16:00 hod. / Farmárska tržnica – Fresh Market

Blší trh v Starej tržnici

Priaznivci blších trhov a výhodných nákupov by si nemali nechať aj ten nasledujúci. Môžete si výhodne nakúpiť a o program budú mať postarané aj deti. Na prízemi Trh-Piac-Markt, o 11:00 hod. detské divadielko.

sobota / 9:00 hod. / Stará tržnica

Zdroj: citylife.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Podujatia v Bratislave
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM